- Forberedelsestid
- 5 minutter
- Tilberedningstid
- 15 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Forret
Frokost - Visninger
- 2684
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 22, 2020
- 2 stk
- Rødtunge filet
- 1 stk
- Grøn spidskål hovede
- 10 stk
- Cherry tomater
- 1 dl
- Solsikkekerner (Ristede)
- 2 spsk.
- Fetaost
- 4 stk
- Hvide asparges
- 2 spsk.
- Hakket purløg
Friskfanget fisk er noget af det bedste jeg ved. Denne ret har et lidt Sydeuropæisk twist og egner sig glimrende, som en let frokost på terrassen i forårssolen, eller som en dejlig forret til middagsselskabet.
Jeg har selv bagt mine tomater i ovnen på 100 grader ved almindelig ovn i 90 minutter. De er vendt i olivenolie, drysset med salt, sukker og romsmarin, men man kan også snildt bruge de semi-dried tomater, som man kan få i glas i butikkerne, hvis man ikke lige har tiden til det.
- Skræl de hvide asparges og skær dem i nogle mellemstore stykker, så de er klar til at blive dampet. Snit derefter den grønne spidskål i nogle grove flager, så de er klar til stegning. Rist solsikkekernerne i olivenolie og fint salt indtil de er gyldne. Derefter hældes de over på et stykke køkkenrulle og tørrer.
- Rødtungefileten saltes med fint salt på den ene side, og steget på en VARM pande i olie. Når den er ved at være gylden på stegesiden kommes der en god klat smør, hakket hvidløg og timian på panden i de sidste 30 sekunder, imens du overbruser fileten i smør. Tages derefter af og trækker
- Imens fisken trækker, dampes de hvide asparges i saltet vand med en god klat smør i. Samtidig med det steget den grønne spidskål af i olie på en VARM pande, og smages til med salt og peber.
- Anret derefter (fx. som på billedet) spidskålen nederst, derefter de hvide asparges, så ovn tørrede tomater, en god skefuld feta-tern, de ristede solsikkekerner og lidt hakket purløg, og fisken på siden med lidt brunet smør fra stegningen.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.