Stor citronkylling m/ grove hasselbachkartofler & hvidløgsbønner

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Buffet
Hovedret
Visninger
897
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
Stor citronkylling m/ grove hasselbachkartofler & hvidløgsbønner

Hel stor citron-kylling (ca. 1500 g) i ovn: Rengør kyllingen og dup den tør. Krydr udvendig og indvendig med groft salt og peber. Kom vaskede økologiske citronbåde ind i kyllingen. Kommes i et ildfast fad med bouillon og laurbærblade. Tilberedes i en forvarmet ovn nederste rille ved 180 grader i ca. 1 time og 30 minutter. Hældes jævnligt over med stegeskyen under stegningen. Gem stegesky til skysovs. Grove hasselbach-kartofler: Skrub nye store kartofler, skær grove riller i dem og kom i et fad med bagepapir. Pensl med en god olivenolie og drys med havsalt, peber og paprika. Bages i ovnen sammen med kyllingen i ca. 1 time Grønne bønner med hvidløg og citron: Damp grønne bønner i 3 minutter i letsaltet vand, og køl hurtigt af under koldt vand, så beholder de farven. Bland olivenolie, citron, salt og peber, og vend bønnerne i marinaden. Stil koldt til servering. Tilbered en skysovs af kyllingefonden, jævn den med fløde el. maizena og smag til med salt og peber. Giver en rigtig smagfuld sovs, som bare hører til retten, efter min mening. Portionsanret kyllingen med bønner kartofler og skysovs. Server hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!



Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?