- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 10 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 1920
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 22, 2009
- 4 stk
- Gulerod/gulerødder
- 100 g
- Hvedekerner, hele/knækkede
- 500 g
- Hvedemel
- 1 dl
- Olivenolie
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 1 stk
- Æggeblomme
- 6 dl
- Vand
- 2 tsk.
- honning
- 30 g
- Bagegær
- 400 g
- Speltmel
Riv gulerødderne.
Gæren røres ud i vandet. Tilsæt olivenolie, salt, honning og de revne gulerødder.
Tilsæt de forskellige typer mel samtidig med at det røres det sammen med en grydeske. Det er en god ide at tilsætte mel af flere omgange.
Det hele æltes sammen til det føles smidigt og ikke for fugtigt eller tørt!
Lad det hæve i mindst 40 min.Formes og efterhæver 15 – 20 min.Lav et snit i toppen af hver bolle, efterfølgende pensles de med æggeblommen – kom æggeblommen i en kop og pisk det let med en gaffel. Slut med at drysse lidt speltmel på hver bolle.Bag bollerne ved 200 grader i 15 min.
Du kan høre om en bolle er bagt nok. Bank på bunden af bollen – lyder det hult er den bagt nok!De revne gulerødder tilsættes fordi det er sundt og fordi det er med til at holde bollerne friske længere. Der kan bruges andre rodfrugter. Hvis bollerne skal se “anderledes” ud, kan der bruges rødbeder!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.