- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 16965
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 23, 2010
- 1 dl
- Solsikkeolie
- 1/2 dl
- Sesamfrø
- 1/2 l
- Vand
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 1/2 dl
- Hørfrø, rå
- 900 g
- Hvedemel
- 150 g
- Grahamsmel, fuldkornshvedemel
- 4 stk
- Gulerod/gulerødder
- 3 tbsp.
- Honning, Akacie
- 25 g
- Bagegær
- 1 dl
- solsikkekerner
Hjemmelavet friskbagt brød er bare sagen og familien siger muh!
Riv de fire gulerødder.
Opløs gæret i det lunkne vand og tilsæt alle de øvrige ingredienser – melet tilsættes lidt af gangen. Ælt det hele i ca. 5 min.
Lad det hæve et lunt sted i ca. 45 min. i en skål med et fugtigt klæde over.
Slå dejen sammen og del dejen i to lige store kugler.
Hver af kugler skal på en en bageplade og tryk kuglerne flade.
Lad det efterhæve i 30 min.
Pensl med f.eks. et æg. Rids brødet. Jeg valgte at ridse brødet på to forskellige måder (se billederne). Drys lidt mel på – det ene brød fik et drys med hvedemel og det andet fik et drys med grahamsmel.
Bagetid: ca. 30 min. ved 200 grader (varmluft) i en opvarmet ovn. Hvis jeg er i tvivl om brødet har fået nok, banker jeg på bunden af brødet – hvis det lyder hult har det fået nok.
HUsk altid at kværne eller
Hej Jens
kunne vi ikke få nogle
Hej Maria! Jeg forstår godt
Har nu bagt dette lækre brød
Hej minibib,
Hvorfor kan dette brød ikke
Hvor mange personer er der ca
Til Lene Bang, som spørger
Hej Jens og andre,
Kan man lave dem til boller?
Hej Sia
Jeg bager brød med groftrevne
Hej, det lyder vildt lækkert.
Hej Laura