Sundt brød med kerner og gulerødder

Bedømmelse: 4.0/5. Fra 4 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
120 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
2 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
16965
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 dl
Solsikkeolie
1/2 dl
Sesamfrø
1/2 l
Vand
2 tsk.
Salt, groft
1/2 dl
Hørfrø, rå
900 g
Hvedemel
150 g
Grahamsmel, fuldkornshvedemel
4 stk
Gulerod/gulerødder
3 tbsp.
Honning, Akacie
25 g
Bagegær
1 dl
solsikkekerner
Sundt brød med kerner og gulerødder

Hjemmelavet friskbagt brød er bare sagen og familien siger muh!
Riv de fire gulerødder.
Opløs gæret i det lunkne vand og tilsæt alle de øvrige ingredienser – melet tilsættes lidt af gangen. Ælt det hele i ca. 5 min.
Lad det hæve et lunt sted i ca. 45 min. i en skål med et fugtigt klæde over.
Slå dejen sammen og del dejen i to lige store kugler.
Hver af kugler skal på en en bageplade og tryk kuglerne flade.
Lad det efterhæve i 30 min.
Pensl med f.eks. et æg. Rids brødet. Jeg valgte at ridse brødet på to forskellige måder (se billederne). Drys lidt mel på – det ene brød fik et drys med hvedemel og det andet fik et drys med grahamsmel.
Bagetid: ca. 30 min. ved 200 grader (varmluft) i en opvarmet ovn. Hvis jeg er i tvivl om brødet har fået nok, banker jeg på bunden af brødet – hvis det lyder hult har det fået nok.


15 comments

  1. Jens (not verified) sagde på maj 17, 2012

    HUsk altid at kværne eller

    Bedømmelse: 3.9/5. Fra 7 stemmer.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på maj 17, 2012

    Hej Jens

    Bedømmelse: 1.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…
  3. Anonym sagde på februar 12, 2013

    kunne vi ikke få nogle

    Bedømmelse: 5.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…
  4. Anonym sagde på februar 18, 2013

    Hej Maria! Jeg forstår godt

    Bedømmelse: 4.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…
  5. Anonym sagde på marts 6, 2013

    Har nu bagt dette lækre brød

    Bedømmelse: 3.0/5. Fra 3 stemmer.
    Vent venligst…
  6. Jens (not verified) sagde på marts 6, 2013

    Hej minibib,

    Bedømmelse: 1.0/5. Fra 2 stemmer.
    Vent venligst…
  7. Jens (not verified) sagde på marts 6, 2013

    Hvorfor kan dette brød ikke

    Bedømmelse: 2.5/5. Fra 2 stemmer.
    Vent venligst…
  8. Anonym sagde på marts 9, 2013

    Hvor mange personer er der ca

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  9. Anonym sagde på marts 9, 2013

    Til Lene Bang, som spørger

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  10. Anonym sagde på maj 16, 2013

    Hej Jens og andre,

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  11. Sia (not verified) sagde på august 4, 2013

    Kan man lave dem til boller?

    Bedømmelse: 5.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…
  12. Den ukendte kok sagde på august 4, 2013

    Hej Sia

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  13. Elsebeth (not verified) sagde på januar 22, 2014

    Jeg bager brød med groftrevne

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  14. Anonym sagde på februar 16, 2014

    Hej, det lyder vildt lækkert.

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  15. Den ukendte kok sagde på februar 22, 2014

    Hej Laura

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?