- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 35 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Buffet
Forret
Hovedret
Høst
Nytår
Sommer - Visninger
- 4777
- Pris pr. Portion
- 50.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 20, 2012
Fiskerisotte
Fisk fonden/bouillonen sættes over jævn varme i separat gryde.
Olien kommes i en tykbundet gryde og varmes op. Middel til høj varme.
Risene tilsættes under god omrøring. Når alle ris er blevet fedtet ind i olien tilføjes hvidvinen. Under jævn omrøring skal vinen nu have lov til at arbejde sig ind i risene eller fordampe. Når du, på bunden af gryden, ikke længere kan se megen væske tilføjes en god sjat (ca 2 dl) fiske fond. Dette skal nu også have lov til at trænge ind i risene. Dette fortsættes til risene er færdige.
Risene med væske vil fremstå mere og mere cremet og der vil være mere og mere væde i bunden af gryden. Denne må bare ikke være tyndtflydende – det skal være cremet. Prøv dig frem. Risene må ikke knase eller hænge fast i tænderne. De skal kun være al dente hvis de skal stå et stykke tid før der skal spises.
Fjern stilken på de friske spinat blade – det er ofte fra stilken bitterheden kommer i spinat. Skyld bladene godt – sørg for at bladene ikke har meget vand på sig. Brug f.eks. en salat slynge. Vend spinatbladende i risottoen sammen med lidt citron skal. Slut af med at smage til med salt og peber. Hvis du ønsker lidt mere farve på tallerkenen kan små tern af frisk rød peber tilføjes.
Tag kammuslingerne og tør dem grundigt af. De må ikke være våde overhovedet. Sæt en pande over max varme. Når panden er varm puttes smøret på. Når smørret bruser godt lægges muslingerne på. Muslingerne skal kun have 5 – 10 sekunder på hver side. De skal lige have lidt farve og det er alt. Brug lidt salt og lidt citron saft lige før muslingerne tages af panden.
Anret med muslingerne øverst på risottoen og pynt med lidt citron skal og spinat. Bon appetit
Kan man erstatte kammuslinger
Man kan sagtens skifte