Suppe m. kød og melboller

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
50 minutter
Tilberedningstid
250 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Forret
Frokost
Hovedret
Høst
Natmad
Visninger
15457
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 stk
Gulerod/gulerødder
1 stk
Kylling
3 stk
Løg eller zittauerløg
3 tbsp.
Salt, groft
1 tsk.
Peberkorn
1 stk
Suppevisk
2 l
Suppefond
5 stk
Porrer (kun det hvide)
400 g
Kød og melboller
3 stk
Gulerod/gulerødder
1 stk
Selleri, rod
Suppe m. kød og melboller

Man bliver helt nostalgisk, når duften af frisksnittede grønsager og hjemmelavet suppe breder sig. Selvfølgelig skal den på menuen i de mørke måneder.
Rengør kylling og kraftben… og læg dem i en stor suppegryde.
Hæld vand på, så det dækker og sæt over at koge.
Rengør imens alle grønsagerne.
Stilkene fra knoldsellerien og det grønne fra porrerne bindes sammen med husholdningsgarn til en suppevisk. Brug evt. løvstikke fremfor stilkene fra knoldsellerien. .
Gulerødder og løg til fonden skæres i store stykker… grønsager til den spiseklare suppe i mundrette stykker.
Når gryden koger, skummes alle urenheder fra… vend af og til kylling og kraftben, så alle urenheder kommer til overfladen. Det tager 10-15 minutter.
tilsæt suppevisk, grønsager, salt og peberkorn… og kog nu 1 time.
Herefter tages kyllingen op. Kødet pilles fra… og skroget kommes tilbage i gryden, som nu koger videre et par timer. (Gem kyllingekødet til f.eks. tarteletter, kylling pie…)
Hæld fonden gennem en si og smid ben og udkogte grønsager væk.
Hæld så meget fond i en gryde, som du skal bruge. Resten hældes i fryseegnede bøtter og gemmes til nemme dage.
Lad fonden koge op… og tilsæt de friske grønsager. Kog til de er møre og smag suppen til med salt og peber.
Tilsæt nu kød og melboller… og varm forsigtigt op. Bollerne må ikke koge.
Ønskes en helt klar suppe… kog da bollerne i en gryde for sig og tilsæt dem ved servering.
Med hensyn til kød og melboller… dem burde man selvfølgelig lave selv, men jeg syntes nu, der er udemærkede produkter på markedet, så dem bruger jeg.Tips:
Suppe til forret… beregn 2½ dl pr. person
Suppe til hovedret… beregn 4 dl pr. person
Suppe til natmad… beregn 2-3 dl pr. person






Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?