- Forberedelsestid
- 60 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 2269
- Pris pr. Portion
- 12.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- januar 14, 2013
- 1 kg
- Små pillekartofler
- 10 stk
- Wienerpølse
- 3 stk
- Løg eller zittauerløg
- 4 dl
- mælk
- 2 tsk.
- stødt paprika
- 30 g
- smør til stegning
- 1 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1 bdt.
- Purløg
- 3 tbsp.
- tomat koncentrat
Kog og pil kartoflerne, de er lettest at pille når de er varme, kartoflerne sættes på køl til de er helt kolde.
Hak løg fint og svits dem i smør til de er gyldne, løgene må ikke blive brune.
Tilsæt paprika og pølser og rør lidt rundt i gryden.
Tilsæt herefter kartoflerne som du nu har skåret i skiver samt tomatkoncentrat og mælken.
Varm retten godt igennem men pas på at du ikke brænder gryden på, det kan der være tendens til når mælk varmes op.
Smag retten til med salt og peber samt 1-2 dl piskefløde hvis man er til den slags:-) Retten varmes igen igennem.
Anret den rygende varme pølseret på tallerken med frisk purløg på toppen samt brød og salat til.På KitchenGo.dk har jeg beskrevet opskriften i en lille film som du evt. kan se, klik HERJeg har i øvrigt ladet mig fortælle fra en ægte svensker, at Svensk pølseret på ingen måde har noget at gøre med Sverige, rygterne siger at en dansk skoleklasse tilbage i 60-70érne var på lejrtur i Sverige og opfandt retten deroppe:-)
Opskrift lavet i samarbejde med Gastrofun.dk
Se deres take på svensk pølseret her.
Du skriver om tilberedningen:
Hej Mogens, den var smuttet.