- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret
Natmad - Visninger
- 2574
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 31, 2011
Svenske kødboller m/ grov mos, vildtsovs & tyttebær
Kødboller: Steg hakkede løg og revne gulerødder bløde i lidt rapsolie og køl lidt af. Rør en fars med raps, mælk, æg, allehånde, salt, peber og de bløde løg og gulerødder. Form farsen til helt små kødboller. Har brugt gulerødder til kødbollerne og mosen, for lidt ekstra vitaminer.
Steges i smør og lidt olie ca 15 minutter ved medium-høj varme. Brug panden med stegefedtet til vildtsovsen.
Grov mos: Kog kartofler og gulerødder møre, og mos dem let i lidt af kartoffelvandet, tilsæt smør, og krydr med muskat, salt og peber. Der må gerne være lidt grove stykker af gulerod. Kom mosen i ovnen 15-20 minutter til den har gylden overflade.
Vildtsovs: Steg små baconstykker i lidt smør i samme pande, (man kan tilsætte lidt danablueost efter smag, så smeltes den lidt sammen med baconstykkerne) kom bouillon ved og kog op. Si evt. sovsen over i en gryde hvis man ønsker en hel glat sovs, og tilsæt fløde, salt og peber. Lad sovsen koge ind, jævn med maizena, og smag til med tyttebærmarmelade el. ribsgele.
Portionsanret el. server retten fra fad, med tyttebærmarmelade el. hjemmelavet tyttebær-kompot. Jättebra:-)
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.