- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 130 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 6072
- Pris pr. Portion
- 50.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- februar 25, 2013
- 1 kg
- afpudset svinekæber
- 1 stk
- Knoldselleri
- 3 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 bdt.
- Forårsløg, rå
- 10 stk
- Fed hvidløg
- 10 stk
- Cherry tomater
- 2 dl
- mørk øl
- 30 g
- smør eller olie
- 1 bdt.
- krydderurter fx timian
- 5 tbsp.
- Basilikumpesto
- 50 ml
- Olivenolie
Start med at hælde lidt olivenolie og salt over dine skyllede tomater og lad dem står indtil de skal anvendes.
Puds kæberne lidt af for fedt og sener, hvis ikke slagteren har gjort det godt nok.
Kæberne brunes godt af i smør eller olie og krydres med salt og peber.
Skær imens selleri og løg i grove stykker og put dem i en stegeso eller ildfast fad.
Tilsæt dine hele hvidløg, forårsløg i 1/4 stykker, dine krydderurter samt dine nu godt krydret og brunede svinekæber til din stegso/ildfaste fad. Hæld 2-3 dl god mørk øl ved (rødvin kan også anvendes)
Læg pestoen på toppen af svinekæberne, dæk fadet til med låg eller sølvpapir og tilbered svinekæberne i ovnen ved 150 grader i ca. 1 time.
Efter 1 times tid fjernes låg/staniol og du ligger dine olivenmarinerede tomater på toppen af fadet. Temperaturen skrues op på godt 200 grader i de næste 25-30 minutter, hvorefter retten er færdig.
Anrettes flot med lidt selleri, løg og tomater, serveres med kartoffelmos eller bare en stor portion salat til samt godt italiensk brød. Tjek evt. fremgangsmåden på video her: Svinekæber
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.