- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 1 personer
- Kategori
- Tilbehør
- Visninger
- 3500
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 17, 2011
- 200 g
- Sukker (melis)
- 100 g
- Salt, groft
- 4 stk
- Peber, chili rød eller grøn, rå
- 1 tbsp.
- Atamon
- 1 kg
- grønne tomater
- 4 dl
- eddike
- 3 stk
- Hvidløg, fed
Vask tomaterne og skær et lille kryds i stilkenden.
Drys med salt og lad dem stå et døgn i køleskabet, hvorefter de skylles og dryppes fri for vand.
Kog eddike og sukker… til sukkeret er opløst.
Tilsæt hvidløg i halve og chilier i hele.
Damp tomaterne i lagen i 3-4 minutter.
Læg tomaterne i varme glas og kog lagen i yderligere 5 minutter.
Si lagen og tilsæt atamon.
Hæld den varme lage over tomaterne og sæt låg på.
Lad tomaterne stå minimum en uge… helst længere.
Smager godt som tilbehør til svine- og oksekød… men også til vildt.
Opskrift udarbejdet i samarbejde Havehandel.dk
Se mere om dyrkning af tomater her : https://havehandel.dk/dyrkning-af-tomater/
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.