- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Tilbehør
- Visninger
- 932
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 22, 2010
- 3/4 l
- eddike
- 450 g
- Sukker (melis)
- 1 kg
- Rødbeder
- 1 tsk.
- Atamon
Vask rødbederne grundigt og kog dem i letsaltet vand ( 1 spsk salt pr. liter vand ).
Det tager mellem ½ til 1 time afhængig af størrelsen på rødbederne.
Det kogende vand hældes fra og stil straks gryden under koldt rindende vand indtil rødbederne er kolde.
Det hurtige temperaturskift får cellerne i rødbederne til at springe og derved bliver de møre…
Rødbederne flås og skæres i skiver.
Eddike og sukker hældes i en gryde og koges op.
Rødbedeskiverne lægges i lagen og den koges op igen.
Tilsæt 1 tsk Atamon og kom rødbeder + lagen i rene atamonskyllede glas som hurtigt lukkes til.
syltede rødbeder —–prøv at