- Forberedelsestid
- 25 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret - Visninger
- 7205
- Pris pr. Portion
- 17.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 15, 2010
- 200 g
- Creme fraiche 18 %
- 100 g
- Reven mozarellaost
- 1/2 tsk.
- Revet muskatnød
- 3 stk
- porrer
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 stk
- Æg
- 200 g
- Skinke, røget, kogt
- 100 g
- Hvedemel
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 3/4 dl
- Vand
- 3/4 dl
- Solsikkeolie
- 100 g
- Grahamsmel, fuldkornshvedemel
Tærtebund – del 1
Bland de forskellige ingredienser sammen og ældt dem. Når dejen har den rette konsistens rulles den ud og kommes i en tærteform.
Forbages i 5 min. ved ca. 200 grader.
Som alternativt kan man også vælge at købe færdig tærtedej.Tærte med porrer og skinke – del 2
Porrerne skæres i små stykker og koges i ca. 4 min. Vandet hældes fra. Dup eventuelt med lidt køkkenrulle for at fjerne det sidste vand.
Skinken skræres i strimler eller tern
Porrerne og skinken fordeles jævnt på dejen i tærteformen.
De to æg, creme fraiche, muskatnød, salt og peber røres sammen og fordeles efterfølgende over fyldet i tærteformen.
Sluttelig kommes der ost på efter smag.
Bages ved ca. 200 grader i ca. 40 min.
Det gode ved tærter er at fyldet kan varieres og det er muligt at bruge rester – hvis man f.eks. har fået kogt skinke dagen før.
Tilbehør: Vi fik en frisk bønnesalat med panderistetkerner og fetaost – https:/boennesalat-3468/
det ville være fint med en ca