Tærte med porrer og skinke

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Frokost
Hovedret
Visninger
5575
Pris pr. Portion
17.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
200 g
Creme fraiche 18 %
100 g
Reven mozarellaost
1/2 tsk.
Revet muskatnød
3 stk
porrer
1 tsk.
Peber, friskkværnet
1 tsk.
Salt, groft
2 stk
Æg
200 g
Skinke, røget, kogt
100 g
Hvedemel
1 tsk.
Salt, groft
3/4 dl
Vand
3/4 dl
Solsikkeolie
100 g
Grahamsmel, fuldkornshvedemel
Tærte med porrer og skinke

Tærtebund – del 1
Bland de forskellige ingredienser sammen og ældt dem. Når dejen har den rette konsistens rulles den ud og kommes i en tærteform.
Forbages i 5 min. ved ca. 200 grader.
Som alternativt kan man også vælge at købe færdig tærtedej.Tærte med porrer og skinke – del 2
Porrerne skæres i små stykker og koges i ca. 4 min. Vandet hældes fra. Dup eventuelt med lidt køkkenrulle for at fjerne det sidste vand.
Skinken skræres i strimler eller tern
Porrerne og skinken fordeles jævnt på dejen i tærteformen.
De to æg, creme fraiche, muskatnød, salt og peber røres sammen og fordeles efterfølgende over fyldet i tærteformen.
Sluttelig kommes der ost på efter smag.
Bages ved ca. 200 grader i ca. 40 min.
Det gode ved tærter er at fyldet kan varieres og det er muligt at bruge rester –  hvis man f.eks. har fået kogt skinke dagen før.
Tilbehør: Vi fik en frisk bønnesalat med panderistetkerner og fetaost – https://www.vildmedmad.dk/boennesalat-3468/



En kommentar

  1. Bente Sund (not verified) sagde på februar 19, 2012

    det ville være fint med en ca

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?