Tarteletfyld til mange

Bedømmelse: 3.5/5. Fra 2 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
60 minutter
Tilberedningstid
80 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
80 personer
Kategori
Buffet
Jul
Visninger
11357
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den

Til 80 personer – eller 140 tarteletter.
Her er mit bud på tarteletfyld til stor julefrokost. Se evt. ”Hjælp til stor julefrokost (80 personer)” https://www.vildmedmad.dk/hjaelpstor-julefrokost-80-personer-5180/?nr
Hæld væsken fra aspargesene og gem den.
Skyl kyllingefileterne.
Kog dem i rigeligt vand tilsat laurbærblade, enebær, peberkorn og salt.
De skal koge ca. 10 minutter.
Fisk kyllingen op og sæt fonden til side.
Skær kyllingen i mundrette stykker.
Smelt margarinen i en 15 liters gryde.
Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
Hæld væsken fra aspargesene i gryden og pisk det godt sammen.
Når sovsen begynder at tykne, tilsættes fond fra kyllingen lidt efter lidt. Brug en opøser, så du undgår bundfald.
Tilsæt 1 liter sødmælk for at runde sovsen af.
Smag sovsen til med salt (her kan evt. tilsættes hønsebouillon, hvis man mener, den smager for lidt af kylling)
Sørg for sovsen er rimelig tyk… og tilsæt så kylling tern og asparges.
Lad simre i 5-10 minutter… pas på det ikke brænder fast i bunden.
Juster evt. med meljævning, hvis sovsen er for tynd… eller hæld mere fond på, hvis den er for tyk.
Server tarteletterne med fyld og pynt af med tomater og persille.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?