- Forberedelsestid
- 60 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 1802
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 11, 2009
- 500 g
- Kyllingebryst, filet
- 2 tsk.
- Havsalt
- 1 tsk.
- Chili, stødt eller tørret
- 5 tbsp.
- Limesaft
- 1 tsk.
- Gurkemeje
- 1 dl
- Yoghurt
- 1 tbsp.
- Finthakket ingefær
- 2 tsk.
- Garam Masala
- 2 tbsp.
- Hvidløg, fed
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 3 tbsp.
- Finthakkede mandeler
- 3 tbsp.
- Fløde 18 %
- 2 tbsp.
- Tomatpure
- 3 dl
- Vand
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 3 tbsp.
- Olivenolie
- 1 tsk.
- Gurkemeje
- 2 tsk.
- Hvidløg, fed
- 2 tsk.
- Finthakket ingefær
Kom yoghurten i en skål og bland hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i.
Bland kødet omhyggeligt med marinaden og lad det marinere i mindst en time ved stuetemperatur, gerne længere – op til et døgn i køleskab – f.eks. i en plasticpose, der er nem at vende rundt en gang imellem.
Steg kødet i et ildfast fad i forvarmet ovn ved 250 grader i 12-15 minutter.
Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgtern gyldne heri.
Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpuré under omrøring.
Kom derefter gurkemeje og mandler i sammen med vand.
Lad retten småkoge 3-4 minutter, hæld kødet og marinaden i gryden og tilsæt fløden, når retten er gennemvarm.
Smag til sidst til med salt og tilsæt lidt mere vand, hvis sovsen er for tyk.
Server retten med ris.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.