Tikka Masala Kylling

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
60 minutter
Tilberedningstid
120 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
1802
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
500 g
Kyllingebryst, filet
2 tsk.
Havsalt
1 tsk.
Chili, stødt eller tørret
5 tbsp.
Limesaft
1 tsk.
Gurkemeje
1 dl
Yoghurt
1 tbsp.
Finthakket ingefær
2 tsk.
Garam Masala
2 tbsp.
Hvidløg, fed
1 stk
Løg eller zittauerløg
3 tbsp.
Finthakkede mandeler
3 tbsp.
Fløde 18 %
2 tbsp.
Tomatpure
3 dl
Vand
1 tsk.
Salt, groft
3 tbsp.
Olivenolie
1 tsk.
Gurkemeje
2 tsk.
Hvidløg, fed
2 tsk.
Finthakket ingefær

Kom yoghurten i en skål og bland hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i.
Bland kødet omhyggeligt med marinaden og lad det marinere i mindst en time ved stuetemperatur, gerne længere – op til et døgn i køleskab – f.eks. i en plasticpose, der er nem at vende rundt en gang imellem.
Steg kødet i et ildfast fad i forvar­met ovn ved 250 grader i 12-15 minut­ter.
Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgtern gyldne heri.
Tilsæt hvid­løg, ingefær og tomatpuré under omrøring.
Kom derefter gurkemeje og mandler i sammen med vand.
Lad retten småkoge 3-4 minutter, hæld kødet og marinaden i gryden og tilsæt fløden, når retten er gennemvarm.
Smag til sidst til med salt og tilsæt lidt mere vand, hvis sovsen er for tyk.
Server retten med ris.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?