- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 14125
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 5, 2011
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1/2 tsk.
- Havsalt
- 2 stk
- Tun
- 1 1/2 tbsp.
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 3 tbsp.
- Kapers
- 1 stk
- Bouillon, fisk
- 2 tbsp.
- Citronsaft
- 3 dl
- Vand
- 1 1/2 tbsp.
- Hvedemel
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 20 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
Lækker tun der smelter på tungen med frisk syrlig kaperssovs… giver en smagsoplevelse udover alle grænser. Prikken over i’et… de stegte løg, som i øvrigt passer rigtig godt til alt stegt fisk.
Start med at marinerer tunen i citronsaft, lidt citronskal, salt og friskkværnet peber.
Skær løgene i skiver og steg dem brune i margarinen. Hold løgene varme under stanniol. Se her hvordan : https:/stegte-loeg-saadan-goer-du-4732/Kaperssovs:
Opløs fiskebouillonterningen i vandet.
Smelt margarinen og tilsæt mel… pisk til glat konsistens.
Tilsæt fiskebouillonen lidt efter lidt.
Lad sovsen simre i 5 minutter.
Tilsæt kapers og citronsaft… smag til med salt og peber.Så er det tid til tun-bøfferne…
Pensel evt. bøfferne med en anelse olie på begge sider.
Tun-bøfferne skal kun lige snuse til den glohede grill (eller grillpande) De må endelig ikke få for meget, så bliver de kedelige og tørre. 1-1½ minut på begge sider… bøfferne skal være røde i midten.
Server tun-bøfferne m. de stegte løg, kaperssovs og kogte nye kartofler. Tips: Kog de nye kartofler med en løvstikkekvist, eller lav urtesalt og kom det ved. Se evt. min opskrift på urtesalt m. løvstikke: https:/urtesalt-m-loevstikke-4663/
Hej Pia, grillet tun er bare
Det lyder godt med tunbøffer,
Hej Milli 😀