- Forberedelsestid
- 25 minutter
- Tilberedningstid
- 270 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 1 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 4402
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 18, 2009
- 1/2 dl
- Vand
- 2 1/2 dl
- Yoghurt naturel
- 1 tbsp.
- Salt, groft
- 500 g
- Hvedemel
- 120 g
- Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
- 100 g
- Valnøddekerner
- 3 dl
- Vand, kogende
- 25 g
- Bagegær
Hæld rugmelet og valnødder i en skål og hæld det kogende vand over – lad det stå nogle timer
Gær og det lunkne vand røres i
Salt og yoghurt røres i
Dejen æltes godt sammen til den er blød og smidig
Læg dejen tilbage i skålen og stil den tildækket til hævning i en time
Slå dejen ned og pres alt luft ud af den
Form dejen til et brød og stil det til efterhævning et kvarter
Varm ovnen op til 200 grader
Rids brødet og pensl det med vand eller lidt mælk
Bag valnøddebrødet i 40-50 minutter
Hvornår kommes hvedemelet i?