- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 20 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 12 personer
- Kategori
- Bagværk
Morgenmad / Brunch - Visninger
- 2188
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 30, 2011
Varme hveder (12 stk.): Det er snart tid for hveder, og plejer at bage dem i forvejen, og fryse dem ned mens de stadig er lidt lune. Så er de som friskbagte når de skal bruges på dagen.
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt, sukker, æg og mælk. Bland melet med kardemomme, og smuldr smørstykker i melet og rør i dejen lidt af gangen. Ælt dejen smidig, og stil til hævning i 30 minutter.
Form dejen til 12 boller, og læg dem tæt (ca. 1 cm mellemrum) i en mindre bradepande, og hvis der er for meget plads i den ene ende, så læg et tykt stykke staniol ved, så de holder formen. Sæt dem til hævning ovenpå en gryde med kogende vand i 20 minutter.
Pensl hvederne med koldt kaffe, og stil dem midt i en forvarmet ovn ved 200 grader, og bag dem ca. 20 minutter.
Skil hvederne ad og køl af på en bagerist. Halveres og ristes i ovnen til de er gyldne. Server med koldt smør.
Kan sagtens spise hele året, efter min mening.
Velbekomme!
Skal dej være meget blød? Med