Varme hveder

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
12 personer
Kategori
Bagværk
Morgenmad / Brunch
Visninger
2188
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
Varme hveder

Varme hveder (12 stk.): Det er snart tid for hveder, og plejer at bage dem i forvejen, og fryse dem ned mens de stadig er lidt lune. Så er de som friskbagte når de skal bruges på dagen.
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt, sukker, æg og mælk. Bland melet med kardemomme, og smuldr smørstykker i melet og rør i  dejen lidt af gangen. Ælt dejen smidig, og stil til hævning i 30 minutter.
Form dejen til 12 boller, og læg dem tæt (ca. 1 cm mellemrum) i en mindre bradepande, og hvis der er for meget plads i den ene ende, så læg et tykt stykke staniol ved, så de holder formen. Sæt dem til hævning ovenpå en gryde med kogende vand i 20 minutter.
Pensl hvederne med koldt kaffe, og stil dem midt i en forvarmet ovn ved 200 grader, og bag dem ca. 20 minutter.
Skil hvederne ad og køl af på en bagerist. Halveres og ristes i ovnen til de er gyldne. Server med koldt smør.
Kan sagtens spise hele året, efter min mening.
Velbekomme!



En kommentar

  1. Den ukendte kok sagde på maj 14, 2014

    Skal dej være meget blød? Med

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?