- Forberedelsestid
- 35 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Svær
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 1798
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 4, 2009
- 2 tsk.
- Citronsaft
- 1 tbsp.
- Tomatkoncentrat
- 1 stk
- Gulerod/gulerødder
- 2 tbsp.
- Salt, groft
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 5 dl
- Sødmælk
- 60 g
- Smelteost, revet ost 30+
- 100 g
- Hytteost, 20+
- 125 g
- Lasagneplader - også friske plader
- 25 g
- Smør, saltet
- 10 g
- Muskatnød, revet
- 2 stk
- Bladselleri
- 250 g
- Spinat- frisk eller dybfrost
- 1 tsk.
- Timian, tørret
- 250 g
- Champignon
- 250 g
- Tomat
- 5 stk
- Laurbær
Pasta pladerne blancheres 6 min. I let saltet olie tilsat lidt olie. Læg den forsigtigt op på et viskestykke, adskilt fra hinanden og dup dem tørre.
Spinaten dampes i lidt vand. Når bladene er faldet sammen, tages de op og hakkes groft. Spinaten blandes med hytteost og lidt salt.
bechamel sauce: smørret smeltes i en gryde. Melet røres i, der røres i ca. 1 min (melet afbages). Tilsæt mælken af 3 gange. Imellem piskes saucen godt blank. Når saucen er kogt godt igennem et par minutter, smages den til med salt og peber og lidt revet muskatnød.
Til bolognese saucen hakkes grøntsagerne fint og sauteres i olie i den angivne rækkefølge. Kom tomatbådene i og smag til med de øvrige ingredienser. Laurbærbladene koges med hele og fjernes til sidst. Er saucen meget tør tilsættes lidt vand eller fond. Neddamp uden låg ca. 5 min til det er en tyg sauce.
Lasagnen samles nu i et smurt gratinfad. Begyndende fra bunden: B. sauce, pasta, bolognese sauce, revet ost, spinat,: sauce, pasta, bolognese, pasta, B. sauce, og til sidst drysses med revet ost.
Ovn: 225 grader ca. 25 min.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.