- Forberedelsestid
- 50 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Dessert
- Visninger
- 3333
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- januar 6, 2011
- 5 stk
- Pære
Skræl pærerne smukt fra stilk mod blomst. Lad stilken blive på. Kom pærerne i en gryde med vand, bærsymfoni og sukker. Kog pærerne ved svag varme ca. 30 minutter til de er helt møre. Du kan med fordel have låg på gryden noget af tiden. Vend forsigtigt pærerne rundt undervejs, så de bliver jævnt røde. Tag pærerne op. Blend solbærsaften, når den har kølet lidt af, sigt den og kog den ind til en passende intensitet. Smag til med sukker og evt. citronsaft. Hæld solbærsaften over pærerne og lad det hele køle af.Vaniljecreme: Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Varm mælken op i en tykbundet gryde med den flækkede vanillestang og kornene. Lad mælken trække 30 minutter og fisk så vanillestangen op. Pisk æggeblommer sammen med sukker i en skål. Hæld den varme mælk over, mens du rører heftigt rundt. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den nu langsomt igennem, til den tykner let. Du skal røre hele tiden, og hvis du bruger en træske, er cremen færdig, når den kan hænge fast på skeen. Cremen må endelig ikke koge (men skulle det ske, så blend den). Hæld cremen gennem en fintmasket sigte. Skrab vanillekornene udi. Køl cremen helt af.Servér pærerne med bærsovsen og vaniljecreme.
Skal hele retten være kold?
Ja, den skal være kold, og