- Forberedelsestid
- 45 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Forret
Hovedret - Visninger
- 3515
- Pris pr. Portion
- 25.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 3, 2012
- 1 bdt.
- Blandede grøntsager
- 200 g
- Kylling
Nu kommer min version af vietnamesiske friske forårsruller sådan som jeg synes de smager bedst, men fyldet kan jo varieres i en uendelighed. De vigtigste ingredienser synes jeg er kombinationen af de tre friske krydderurter – dem skal du ikke spare på, hverken i rullerne eller i saucen! Bon appetit:Rispapir, risnudler (skal bare vendes i kogende vand hurtigt, ellers bliver de kedelige), snittede “sushi-str.” grøntsager – mine favorit-kombi er:GulerødderAgurkAvocadoEvt. peberfrugterIcebergsalat (ja – du læste rigtigt, men det er det sprødeste)Friske krydder-urter: Thai-basilikum (ellers bare alm. basilikum), koriander og mynte.Hakkede nødder ex. peanuts, mandler eller hasselnødder)Fyld: jeg plejer at bruge fersk kylling som jeg har marineret eller krydret godt inden jeg steger dem. Eller store rejer – jeg synes de er bedst, når de er rå.Og så saucen: Nogenlunde lige dele (smag dig frem) Hoisin-sauce, sød chilisauce og soya. Derudover frisk limesaft, friskhakkede krydderurter (yes – den hellige treenighed igen), et skvæt risvineddike hvis du har og lige inden servering tilsættes friskhakkede nødder.Proceduren er let. Hvis du ruller dem allesammen inden servering kan du gøre sådan her:Start med at dyppe en plade af gangen og læg den på et rent spækbræt. Læg rejerne først – læg dem i midten i en række (det ser flottest ud, når man kan se rejerne gennem rullen), herefter lægger du bare en tynd stribe af hver ingrediens ovenpå (ikke sauce) og ruller dem så stramt som du kan. Du kan evt. lægge dem på et fad, pakke fadet ind i et fugtigt viskestykke og sætte dem i køleskabet, så er de klar til servering, når det passer dig!
Det er så lækkert! 🙂