- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 843
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 15, 2009
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 4 stk
- Nudler
- 1 stk
- Peber, chili rød eller grøn, rå
- 2/7 dl
- Fiskesauce
- 2 tbsp.
- Jordnøddeolie
- 2 tbsp.
- Ingefær, frisk
- 1 dl
- Friske korianderblade
- 1 tsk.
- Sambal oelek (chili)
- 2 tsk.
- Rørsukker
- 4 stk
- Hvidløg, fed
- 300 g
- Kyllingebryst, filet
- 1 stk
- Peberfrugt, rød og gul
- 1 tbsp.
- Soya
- 300 g
- Rosenkål - frisk eller dybfrost
- 2/7 dl
- Limesaft
Wok med kylling
Nudlerne steges efter anvisning på pakken.
1) Skær peberfrugten i strimler. Skræld ingefær og hak det fint. 2 fed hvidløg hakkes groft og 2 fed hvidløg hakkes meget fint (hold dem adskilt). Rosenkål deles i 2 (hvis de er store i 4 stykker), husk at pille de yderste blade af, de er ofte beskidte og plettede. Chili hakkes fint (fjern kernerne, med mindre du vil have det meget stærkt).
2) Varm wok’en op og kom en spsk. olie i. Svits kyllingestykkerne ved høj varme i 2 minutter.
3) Tilsæt chili samt ingefær og steg videre i 2 minutter.
4) Tilsæt de 2 fed hvidløg som er hakket groft, peberfrugt og rosenkål og steg videre i 5 – 7 minutter. Krydr med soya og peber.
5) Imens du steger ovenstående i wok’en, kog nudlerne. Når de er færdige hæld vandet fra.
6) Rør en dressing af: 1 spsk. jordnøddeolie, fiskesauce, limesaft, finthakket hvidløg, rørsukker og sambal oelek. Rør til sukkeret er opløst. Smag til med limesaft, sambal oelek og/eller sukker efter behag.
7) Kom de kogte og afdryppede nudler i wok’en og vend dressingen i retten og den er færdig!
8) Hak frisk koriander og drys over retten lige inden servering.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.