Yoghurt-marineret Lammekølle

Bedømmelse: 4.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
180 minutter
Tilberedningstid
240 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Påske
Visninger
8013
Pris pr. Portion
35.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 stk
Lammekølle og lammekølle udbenet
2 dl
Græsk youghurt 10%
2 stk
Fed hvidløg
1 stk
Citronskal, revet
1 tsk.
Koriander, stødt
1 tsk.
Salt og peber
1 bdt.
Salvie, kviste
1 tsk.
Spidskommen, stødt
Yoghurt-marineret Lammekølle

Gå lammekøllen efter for evt. snask og andet der skal pudses af. Lammekøllen kan tilberedes med eller uden ben.
Bland alle krydderierne sammen med yoghurten og tilsæt presset hvidløg, revet citronskal (bedst med usprøjtet citron) og saften fra en citron.
Skyl salvien og tilsæt den yoghurtblandingen, salvien skal ikke hakkes.
Gnid yoghurtmarinaden godt ind i lammekøllen og sæt herefter køllen på køl og lad den trække ca. 2-3 timer.
Efter 2-3 timer er det tid til stegning og husk, du må IKKE fjerne yoghurten når den skal steges, den skal blive siddende på køllen. Jeg lavede lammekøllen på grillen. Derfor skal den startes op i god tid, så briketterne er rigtig godt varme. Køllen grilles ved inddirekte grill til du opnår en kernetemperatur på godt 70 grader.
Hvis ikke du er til gril, steger du køllen i ovnen ved 180-200 grader i ca. 1 times tid eller til du ligeledes opnår en kernetemperatur på godt 70 grader.
Jeg serverede en hjemmelavet tzatziki til kødet, brød og en god salat.
Tjek evt, en lille video film HER af Yoghurt marineret lammekølle..



Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?