- Forberedelsestid
- 180 minutter
- Tilberedningstid
- 240 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
Påske - Visninger
- 8013
- Pris pr. Portion
- 35.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 25, 2013
- 1 stk
- Lammekølle og lammekølle udbenet
- 2 dl
- Græsk youghurt 10%
- 2 stk
- Fed hvidløg
- 1 stk
- Citronskal, revet
- 1 tsk.
- Koriander, stødt
- 1 tsk.
- Salt og peber
- 1 bdt.
- Salvie, kviste
- 1 tsk.
- Spidskommen, stødt
Gå lammekøllen efter for evt. snask og andet der skal pudses af. Lammekøllen kan tilberedes med eller uden ben.
Bland alle krydderierne sammen med yoghurten og tilsæt presset hvidløg, revet citronskal (bedst med usprøjtet citron) og saften fra en citron.
Skyl salvien og tilsæt den yoghurtblandingen, salvien skal ikke hakkes.
Gnid yoghurtmarinaden godt ind i lammekøllen og sæt herefter køllen på køl og lad den trække ca. 2-3 timer.
Efter 2-3 timer er det tid til stegning og husk, du må IKKE fjerne yoghurten når den skal steges, den skal blive siddende på køllen. Jeg lavede lammekøllen på grillen. Derfor skal den startes op i god tid, så briketterne er rigtig godt varme. Køllen grilles ved inddirekte grill til du opnår en kernetemperatur på godt 70 grader.
Hvis ikke du er til gril, steger du køllen i ovnen ved 180-200 grader i ca. 1 times tid eller til du ligeledes opnår en kernetemperatur på godt 70 grader.
Jeg serverede en hjemmelavet tzatziki til kødet, brød og en god salat.
Tjek evt, en lille video film HER af Yoghurt marineret lammekølle..