- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Dessert
Morgenmad / Brunch - Visninger
- 812
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 30, 2011
- 2 tsk.
- vanillesukker
- 1 dl
- Flormelis
- 2 tbsp.
- Hakket nødder
- 2 stk
- Banan/er
- 4 dl
- Græsk youghurt 10%
- 100 g
- Blåbær
- 50 g
- Mørk chokolade også med orange
- 1 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1/2 dl
- Vand
Youghurt-is med bær (uden æg): Rør græsk youghurt med flormelis og vanille, tilsæt friske bær f.eks. blåbær, el. hindbær (der skal lidt ekstra flormelis i hvis man anvender hindbær). Pisk fløden let stiv, og vend i. Har valgt blåbær, det smager bare godt sammen med den lidt syrlige youghurt.
Bruger man frosne bær skal de have et hurtigt opkog med lidt vand, og afkøles før de kommes i youghurten, sammen med lidt af frugt-væden. Smag isen til med evt. lidt ekstra flormelis.
Vend bærrene i youghurten, eller brug en blender hvis man ønsker en is uden frugt-stykker. Riv chokoladen og vend i (kan udelades). Kom det i en plastic skål, og stil i fryseren ca. 2-3 timer, afhængigt af hvilken konsistens man ønsker.
Rør hver halve time i isen, til den har fået en soft-ice konsistens. Eller lad den blive helt frossen, den skal så tages ud ca. en halv time før servering. Jeg foretrækker den lidt bløde konsistens, en smagssag.
Server som f.eks. banana-split m/ halve bananstykker, drysset med nødder eller chokolade.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.