- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 3 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 4625
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 20, 2009
- 1 tbsp.
- Paprika
- 250 g
- Tørrede hvide bønner
- 1 tbsp.
- Chili, stødt eller tørret
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1/2 tsk.
- Oregano, tørret
- 1 stk
- Tomat, flået, konserves
- 1/2 tsk.
- Spidskommen
- 2 dl
- Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
- 1/4 tsk.
- allehånde
- 20 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 1/4 tsk.
- Nelliker
- 300 g
- Oksekød, hakket, råt
- 1/2 tsk.
- Cayennepeber
- 50 g
- bacon i tern
Chili con Carne er en dejlig ret, som sagtens kan spises dagen efter også. Den kræver, at man har bestemt sig for at lave den i god tid, fordi bønnerne skal stå i blød – men når den så er klar til at spise, så nyder man den også.
Mindst tolv timer i forvejen skal bønnerne udblødes i vand. Herefter skal de koges i en time.
Når Chili con Carne skal tilberedes, brunes det hakkede kød sammen med løg og bacon i margarinen. Når alle tre dele har taget farve tilsættes bouillonen, de flåede tomater og krydderierne-smag til med salt og peber. Lad det simre i cirka en halv time. Herefter blandes de kogte bønner i gryden, og det skal så simre yderligere ti minutter.
Det er rigtig lækkert med en klat creme fraiche til Chilie con Carne, og så hjælper det også, hvis man ikke er til det stærke.
Server retten med ris eller brød til.
Velbekomme!
Hvordan kan man have en side
Hos os elsker vi bønner, så
prøv at tilsætte en til to