- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 2173
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 20, 2020
En dejlig farsret til søndagsmiddagen.
Vareforbrug (4 pers.):
300 g hakket oksekød 100 g hakket flæskekød salt, peber 1 spsk. revet løg 2 dl fløde 2 kogte, kolde kartofler 1 æg ca. 750 g jordskokker salt 2 dl vand 1 dl mælk smør eller margarine, rasp og reven ost til fadet
Tilberedningstid: ca. 85 min heraf ca. 1 time i ovnen.
Ovntemperatur: 225
Til stuvning:
2 spsk. smør eller margarine 2 spsk. hvedemel 2 dl kogevand fra jordskokkerne 1 dl fløde salt, peber
Fremgangsmåde:
- Skræl og skyl jordskokkerne. Kog dem næsten møre i let saltet mælkevand (gem koge vandet).
- Rør kødet med krydderier og løg. Tilsæt fløde, mosede kar tofler og æg. Rør farsen godt.
- Smelt fedtstoffet til stuvningen i en gryde og bag op med mel, kogevand og fløde. Skær jord skokkerne i mindre stykker og kom dem i stuvningen. Krydr.
- Smør et ovnfast fad med høj kant med smør eller margarine.
Drys med rasp. Kom halvdelen af farsen i og hæld stuvningen over. Læg resten af farsen på og drys med rasp og reven ost.
Fordel nogle smør- eller margarineklatter over. Sæt retten i ovnen ca. 1 time ved 225°.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.