- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 220 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 1782
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 17, 2009
- 1 1/2 kg
- Svinekam med svær
- 3 stk
- Laurbærblade
- 6 dl
- Bouillon, Svinekød
- 3 stk
- Skalotteløg
- 1 tbsp.
- Salt, groft
- 1/2 dl
- Vand
- 1 1/2 tbsp.
- Hvedemel
- 1/4 tsk.
- Kulør
- 5 dl
- Sky
For mig er flæskestegen ofte i indkøbskurven i de mørke måneder. Jeg spiser den både kold til rugbrød sammen med rødkål og varm på den traditionelle vis.
Start med at ridse sværen lige indtil du når kødet – du må ikke skære i kødet. Lav cirka en halv centimeters mellemrum mellem ridserne. Gnid godt med salt på toppen og ned mellem ridserne. Læg så flæskestegen på en rist med en bradepande under. Hæld bouillion og løg i bradepanden og stil stegen i en kold ovn og skru op til 200 grader. Lad den stege i halvanden time. Er flæskesværen ikke sprød kan du give den endnu 10-15 minutter. Tag flæskestegen ud af ovnen og si skyen i en gryde. Stegen skal nu hvilke tildækket. Imens skummes fedtet fra skyen og meljævningen (mel og vand rystet godt sammen) blandes i skyen. Kog saucen igennem og smag den til med salt og peber – tilsæt eventuelt lidt kulør.
Server din flæskesteg med kartofler og rødkål.
God appetit.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.