Gammeldags boller i karry

Bedømmelse: 5.0/5. Fra 2 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Frokost
Hovedret
Natmad
Visninger
12976
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 tbsp.
Hvedemel
5 dl
Bouillon
4 tsk.
Karry
4 dl
Tilbehør: Kogte jasminris
1 stk
Løg eller zittauerløg
1 dl
Fløde 18 %
20 g
Smør, saltet
2 knsp.
Salt, groft
2 tsk.
Salt, groft
1 knsp.
Peber, friskkværnet
1 dl
Hvedemel
500 g
Hakket kalv og flæsk, 10 %
2 tbsp.
Løg eller zittauerløg
2 dl
letmælk
1 stk
Æg
Gammeldags boller i karry

Gammeldags boller i karry, på min mors måde. Det hakkede kød købte hun hos slagteren, det smagte bare af noget dengang. Brug evt. økologisk hakket kød.
Store kødboller: Rør en fars med de nævnte ingredienser. og form til store kødboller med en spiseske. Kommes i kogende vand, tilsat lidt salt. Skru lidt ned og kog bollerne i 15-20 minutter. Gem vandet til karrysovsen.

Karrysovs: Smelt smør og tilsæt revet løg, og steg dem klare. Tilsæt karry og svits lidt med, så smagen kommer frem. Drys melet over, og lad det suge ind. Tilsæt kødbolle-vandet lidt af gangen mens der piskes godt. Tilsæt en lille smule fløde 18%. Lad sovsen småkoge 5-10 minutter og smag til med lidt salt og peber. Kom kødbollerne i sovsen, og skru ned. Småkoger 5 minutter ekstra.

Server retten med kogte jasminris.

Velbekomme!




3 comments

  1. thomas andreasen (not verified) sagde på april 19, 2013

    Har lige gået på kokke skole

    Bedømmelse: 3.3/5. Fra 4 stemmer.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på juli 14, 2013

    Er helt enig mht karryen..

    Bedømmelse: 2.7/5. Fra 3 stemmer.
    Vent venligst…
  3. J.M.Pedersen (not verified) sagde på december 22, 2013

    Brug alm. Hakket kalv og gris

    Bedømmelse: 3.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?