- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret
Natmad - Visninger
- 12976
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 19, 2011
- 2 tbsp.
- Hvedemel
- 5 dl
- Bouillon
- 4 tsk.
- Karry
- 4 dl
- Tilbehør: Kogte jasminris
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 dl
- Fløde 18 %
- 20 g
- Smør, saltet
- 2 knsp.
- Salt, groft
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 1 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1 dl
- Hvedemel
- 500 g
- Hakket kalv og flæsk, 10 %
- 2 tbsp.
- Løg eller zittauerløg
- 2 dl
- letmælk
- 1 stk
- Æg
Gammeldags boller i karry, på min mors måde. Det hakkede kød købte hun hos slagteren, det smagte bare af noget dengang. Brug evt. økologisk hakket kød.
Store kødboller: Rør en fars med de nævnte ingredienser. og form til store kødboller med en spiseske. Kommes i kogende vand, tilsat lidt salt. Skru lidt ned og kog bollerne i 15-20 minutter. Gem vandet til karrysovsen.
Karrysovs: Smelt smør og tilsæt revet løg, og steg dem klare. Tilsæt karry og svits lidt med, så smagen kommer frem. Drys melet over, og lad det suge ind. Tilsæt kødbolle-vandet lidt af gangen mens der piskes godt. Tilsæt en lille smule fløde 18%. Lad sovsen småkoge 5-10 minutter og smag til med lidt salt og peber. Kom kødbollerne i sovsen, og skru ned. Småkoger 5 minutter ekstra.
Server retten med kogte jasminris.
Velbekomme!
Har lige gået på kokke skole
Er helt enig mht karryen..
Brug alm. Hakket kalv og gris