Gammeldags boller i karry

Bedømmelse: 5.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Frokost
Hovedret
Natmad
Visninger
9610
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 tbsp.
Hvedemel
5 dl
Bouillon
4 tsk.
Karry
4 dl
Tilbehør: Kogte jasminris
1 stk
Løg eller zittauerløg
1 dl
Fløde 18 %
20 g
Smør, saltet
2 knsp.
Salt, groft
2 tsk.
Salt, groft
1 knsp.
Peber, friskkværnet
1 dl
Hvedemel
500 g
Hakket kalv og flæsk, 10 %
2 tbsp.
Løg eller zittauerløg
2 dl
letmælk
1 stk
Æg
Gammeldags boller i karry

Gammeldags boller i karry, på min mors måde. Det hakkede kød købte hun hos slagteren, det smagte bare af noget dengang. Brug evt. økologisk hakket kød.
Store kødboller: Rør en fars med de nævnte ingredienser. og form til store kødboller med en spiseske. Kommes i kogende vand, tilsat lidt salt. Skru lidt ned og kog bollerne i 15-20 minutter. Gem vandet til karrysovsen.

Karrysovs: Smelt smør og tilsæt revet løg, og steg dem klare. Tilsæt karry og svits lidt med, så smagen kommer frem. Drys melet over, og lad det suge ind. Tilsæt kødbolle-vandet lidt af gangen mens der piskes godt. Tilsæt en lille smule fløde 18%. Lad sovsen småkoge 5-10 minutter og smag til med lidt salt og peber. Kom kødbollerne i sovsen, og skru ned. Småkoger 5 minutter ekstra.

Server retten med kogte jasminris.

Velbekomme!




3 comments

  1. thomas andreasen (not verified) sagde på april 19, 2013

    Har lige gået på kokke skole

    Bedømmelse: 3.3/5. Fra 3 stemmer.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på juli 14, 2013

    Er helt enig mht karryen..

    Bedømmelse: 3.5/5. Fra 2 stemmer.
    Vent venligst…
  3. J.M.Pedersen (not verified) sagde på december 22, 2013

    Brug alm. Hakket kalv og gris

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?