Grillvejret er (næsten) kommet

grillning1

Foråret er ankommet, hvilket er ensbetydende med lune temperaturer og ikke mindst lækker grillmad. Dette er noget, rigtig mange har savnet i løbet af den kolde vinter. Maden får nemlig en helt speciel og lækker smag, når det bliver lavet over grill, end det gør, når det bliver kokkereret i køkkenet. Men der er dog nogle ting, du skal huske på, inden du sparker grillsæsonen i gang.

Næsten alt kan laves på grillen

Det er ikke kun dejlige, saftige bøffer, du kan lave på grillen – næsten alt kan tåle en tur på grillen. I stedet for at smide pizzaen i ovnen, kan du for eksempel få en skøn pizza, hvis den i stedet kommer på grillen. Her kan det dog være rigtig fornuftigt at investere i en pizzasten, som gør det langt nemmere at varme pizzaen på grillen og samtidigt giver en skøn sprødhed.

Også fisk kan tilberedes på grillen, så du kan få den rette mængde fiskeolie på trods af, at grillen tages i brug. Fisk er nemlig yderst velegnet til at blive grillet, og derudover er det ekstremt nemt. Her kan det dog være smart at bruge en dobbeltrist, så fisken nemt kan vendes uden at gå i stykker – dette forhindrer dobbeltristen nemlig. Derudover er det også et godt tip at grille filletter af fisk i foliepakker i en blanding af eksempelvis hvidløg og ingefær, hvis man smage fisk på en helt anderledes, men lækker måde.

Det er dog bestemt ikke kun kød og fisk, som er muligt at putte på grillen. Også grønsager som gulerødder, squash, peberfrugt og majs kommer ofte på grillen i mange hjem. En hurtig grillning, kan give grønsagerne en utrolig, lækker smag, uden de ender med at miste sprødheden og bliver kedelige og spiselige.

Hav udstyret i orden

Mange tænker, at så snart grillen er gjort klar, er det hele på plads. Men der er forskelligt udstyr, der vil gøre madlavningen på grillen sjovere og nemmere.

Hurtigt bliver grillen kulsort at kigge på, og du kan hurtigt føle, at du laver mad i en beskidt grill. Heldigvis er det relativt nemt at fixe med en stålbørste og noget rensevæske. Du kan tænde grillen helt op, så madrester bliver brændt af resten – og herefter børste den med en stålbørste. Låget bliver også hurtigt glemt i rengøringsprocessen, men den kan du også let for til at se ud som nu. Her kan fedt- og madrester bliver fjernet med rensevæske.

Et forklæde og grillhandsker er også praktiske at investere i, så du er klar til at grille hele foråret og sommeren. Derudover finder mange også glæde ved at eje et stegetermometer – både når maden skal på grillen men også, når der bliver kokkereret i køkkenet. Det er især, hvis du bruger kulgrill, at termometeret er smart at have, da det ellers kan være svært at styre varmen helt.

Udstyret behøver bestemt ikke nødvendigvis at koste en formue. Disse findes i forskellige kvaliteter og prislejer, så kan du selv overveje, om budgettet kan holde til det, eller et mindre kviklån er nødvendigt for at få det helt perfekt grilludstyr.

Husk at prioritere hygiejnen

Selvom der er en sommerlig stemning, hvor alt er afslappet – du står med en øl i hånden og griller, imens børnene leger i jeres boldbassin – så skal hygiejnen bestemt ikke glemmes.

Der er nogle helt basale (og nemme) råd, du altid bør følge, og som du sikkert allerede kender til. Når du først har rørt ved det rå kød, er det ekstremt vigtigt at vaske hænderne – om det så er efter du har skåret kødet eller har lagt det på grillen. Det bliver ofte undervurderet, men der skal ikke mere end et par dråber af kødsaft med campylobacter-bakterier, før du kan blive syg.

Derudover er det også vigtigt at holde stegt kød adskilt fra det rå. Hurtigt kan mavepine eller diarré blive en realitet, hvis du ikke er opmærksom nok og overholder disse råd. Det er forholdsvis nemme forbehold at tage til sig – og hvis du ikke gør, kan konsekvenserne samtidigt være rigtig uheldig. Husk derfor at have fokus på dette under madlavningen.

No votes yet.
Please wait...
Kategorier: Blog

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?