Fars

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Sværhedsgrad
Let
Kategori
Hovedret
Tilbehør
Visninger
448
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
Fars
Fars er hakket kød rørt op med bindemiddel, væske og krydderier. Her i landet anvender vi fortrinsvis svine- kalve- og oksekød, men fars kan tilberedes af alle slags kød Man kan blande to eller flere slags kød sammen, helt afhængigt at ens person. Hvor mange gange kødet skal hakkes er også en smagssag, men som regel er 1-2 gange tilstrækkeligt

Bindemiddel er som regel mel, men rasp, afskorpet franskbrød, maizena og kogt moset kartoffel kan også anvendes. Mængden af bindemiddel kan variere, afhængigt af hvor meget man behøver at strække kødet. Jo mere bindemiddel. des mindre kødsmag. Ca. 3 spsk bindemiddel pr kg hakket kød er passende. Desuden kan farsen tilsættes æggehvide eller hele æg som bindemiddel Æggehvider er at foretrække for hele æg  da de gør farsen mindre tør.

Af væske kan man anvende mælk, evt. skummet, vand, bouillon eller fløde. Evt. en blanding af to slags. Det var en over gang på mode at anvende apollinaris til fars, men forsøg har vist, at der ikke er forskel på farsen, hvad enten der anvendes vand eller apollinaris. Væsken som røres i farsen, må ikke være for kold. Det kan få farsen til at skille, især fed fars.
Af krydderier anvendes salt, friskkværnet peber og som regel fin- eller groftrevet løg, Fars kan også krydres med andre krydderier og krydderurter. Man skal blot tage fantasien i brug

Røring af fars

Kodet lægges i en røreskål og skubbes lidt til side. Bindemidlet udrøres med lidt af væsken, og jævningen røres lidt efter lidt ind i kødet sammen med æggehvide og krydderier. Resten af væsken røres i farsen lidt efter lidt.
Fars har godt af at hvile lidt i køleskabet. Derefter røres farsen igennem og tilsættes evt. mere væske. Vil man sikre sig, at farsen er tilpas konsistens kan man koge eller stege en lille bolle/bøf og smage sig frem

Røring af fars på røremaskine

Kødet blandes i røreskålen med bindemiddel æggehvide og krydderier. Maskinen sættes i gang på lav hastighed. Væsken tilsættes lidt efter lidt Farsen røres herefter igennem på højere hastighed.

Fars til dybfrysning

Man kan fryse tilberedt fars, men det er bedre at fryse tilberedte farsretter. Der er angivet ved hver enkelt opskrift, om den er egner sig til dybfrysning. Færdigrørt fars, der dybfryses. ma ikke være tilsat salt, det fremmer harskningen. Det er også bedst først at krydre farsen, når den er optøet. Dybfrossen fars har 1-2 mdr. holdbarhed, afhængig af hvilken slags kød farsen er rørt i

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?