fbpx

Grill foråret ind

Gril majs

De lune forårstemperaturer er oftest ensbetydende med madlavning på grill og hygge i det fri. Læs med her, og find inspiration til retter og måltider, tilberedt på grillen – især protein, brød og grøntsager som er essentielle kandidater til den fantastiske metode for tilberedning.

Protein

Fisk: Fisk som er faste i kødet, er velegnede til at grille, også direkte på risten. Blødere fisk kan dog med fordel pakkes i folie eller placeres i en foliebakke for bedste resultat. Meget kan man gøre med fisk på en grill og kun fantasien sætter grænser for fantastisk tilbehør til dette protein. Herunder kunne en hollandaise være at nævne som et eksempel og den kan også laves på grillen.

Spareribs: De lækre ben bliver altså bare lidt bedre på grillen end i ovnen. Lav en fantastisk hjemmelavet marinade med sukker, honning, sennep, barbecuesauce og selvvalgte krydderier, i henhold til at få den bedste og mest sprøde overflade på dine spareribs.

Pulled pork: Påbegynd allerede den såkaldte rub eller marinade dagen før og gnid kødet ind i denne. Placer det dernæst i køleskabet med henblik på at lade det ligge og marinere til dagen derpå, hvor pulled pork skal tilberedes og spises. Dagen efter skal kødet have cirka 9-12 timer på lav varme i en foliebakke, og med en sluttemperatur på cirka 90-93 grader. Striml kødet fra hinanden med to gafler og server eventuelt som en fantastisk burger med hjemmelavet coleslaw – det er værd at vente på.

Og husk: Man er aldrig for mæt, til at spise en pølse, som jo nok det mest kendte protein til tilberedningsmetoden på grill. Sørg dog for ikke at give pølserne for direkte varme, men hellere at de får lidt varme i længere tid. Dette gør, at pølserne ikke ligeså nemt sprækker. 

Brød

I princippet er der ingen grænser for bagværk, som ikke kan tilberedes på grillen. Dog er brød mest velegnet, da det giver brødet en mere svampet kerne og sprød skorpe. Sørg dog for, at brødet ikke får for direkte varme, da dette kan bidrage til forkulning og bitter smag. Du kan med fordel gøre brug af en bagesten, for at formindske sandsynligheden for den direkte varme. En klassik tommelfingerregel er, at brødet helst ikke må bages varmere på grill end ti grader mere end du normalt ville bage dette i ovnen.

Grøntsager

Majskolber: Majskolber bliver fantastisk sprøde og super velsmagende ved tilberedning på grill. Server da disse som tilbehør til noget af det skønne kød, og gerne med smør, salt og andre krydderier på. Det smager himmelsk.

Tilbehør til salaten: Meget tilbehør til hovedmåltidets salat, kan med fordel også grilles. Herunder er aubergine, squash, ferskner og aspeges værd at nævne som fantastiske grillkandidater til at pifte den ellers fantastiske salat op.

Sponseret indlæg: Foråret betyder også nye trends og kollektioner
Vil du tilberede det mest fantastiske grillmad og samtidig se henrivende ud, betyder forårets frembrud også nye kollektioner inden for mode og diverse trends. Alt lige fra sandaler til spritnye Nike Air Max 95 er værd at nævne og ydermere, at se godt ud til foråret og sommerens hyggelige havefester og udendørsaktiviteter med familien. Her kan nævnes alt lige fra det lækre nye herreur til strand- og tøjmode som kan tages i brug ved sommerens indgang. Skal du til en hyggelig havefest, kan du med fordel have en lækker flaske rosévin eller en buket blomster med. Kan du ikke finde ud af, hvad som er den perfekte værtsgave, kan du også give et gavekort til diverse specialbutikker eller -forretninger – du kan også se mange flere gavekort her for inspiration.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og få opskrifter, tips og tricks direkte i din indbakke

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Kategorier: Blog

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?