Kalkun i gorgonzola m./ pasta og salat

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
2576
Pris pr. Portion
25.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
500 g
Pasta - skruer, penne
1 tbsp.
Olivenolie
2 stk
Tomater
100 g
Rucolasalat
1 stk
Buillonterning
150 g
Gorgonzola (eller anden blåskimmelost)
1 dl
letmælk
5 dl
Vand
1 tbsp.
Hvedemel
200 g
bacon i tern
500 g
Kalkunbryst, fersk

Kød/sauceSteg baconternene sprøde i en gryde der er stor nok til at færdiggøre retten i. Tag bacon ud af gryden og læg til afdrypning på køkkenrulle – fedtet skal blive i gryden! Skær kalkunbrystet ud i strimler og gennemsteg dem i fedtet fra baconen. Tag kalkunstrimlerne op og læg på en tallerken. Brug resten af fedtstoffet i gryden til at opbage en sauce ved først at tilsætte mel, siden mælk og sidst den udblødte buillonterning. Skær gorgonzolaen i mindre stykker og tilsæt dem under omrøring, så de smelter ud i saucen. Tilsæt det gennemstegte kalkunstrimler.
PastaPastaen koges al dente i en separat gryde. (hvis du har mod på det, så lav pastaen selv – sværhedsgraden i opskriften stiger, men det gør resultatet endnu bedre – og prisen forbliver den samme)
SalatSkyld rucolasalaten og riv den i stykker i en skål. Skyl tomaterne, skærm dem i grove tern og vend dem i skålen sammen med lidt olie. Du kan evt. ryste olien sammen med lidt krydderier, sennep eller citronsaft inden det vendes sammen med salaten.
Anret saucen oven på pastaen og drys med de sprøde bacontern. Server salaten til. God appetit!


3 comments

  1. Eliane C-M Nico... (not verified) sagde på februar 13, 2012

    alt for fed

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på februar 13, 2012

    Hej Eliane

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Anonym sagde på februar 19, 2012

    det ser virkelig meget

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?