- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 2529
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 20, 2011
- 400 g
- Hakket kalv og flæsk, 10 %
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 3 stk
- Laurbærblade
- 1 dl
- Vand
- 4 skive(r)
- Bacon i skiver
- 1 l
- Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
- 2 knsp.
- Allehånde, stødt
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 2 tbsp.
- Hvedemel
- 1 tsk.
- Timian, tørret
- 2 tbsp.
- Hvedemel
- 1/2 l
- Bouillon
- 1 tsk.
- Koriander, stødt
- 1 tbsp.
- Maizena til jævning
- 1 kg
- Kartofler
- 3 tsk.
- Karry, pulver stærk
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 stk
- Mangofrugt, moden
- 2 tbsp.
- Smør, saltet
- 1 dl
- Fløde 26%
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 stk
- Tilbehør: Mangochutney sød
Kødboller med lidt bacon giver en god røget smag til retten, og har erstattet revet æble med revet mangofrugt. Ellers kan man lave den traditionelle med æble.
Kødboller m/ bacon: Rør en fars med bacon skåret i små tern, revet løg, allehånde, salt, peber og timian. Tilsæt lidt vand og mel, farsen skal være rimelig fast i konsistensen. Form farsen til halvstore boller, og kog dem i bouillon-vand med laurbærblade i 10-15 minutter. Dryp dem af til de skal i sovsen. Si bouillonvandet, og gem til sovsen.
Karry-mango sovs: Skræl et løg og en moden mango, og riv dem groft. Kom smør i en gryde svits løg, karry og koriander hurtigt af, og kom mangoen ved. Drys over med mel, og lad det suge ind. Pisk vandet fra kødbollerne i lidt af gangen, til sovsen er tilpas cremet. Kom fløde ved kog ind (jævn med maizena rørt op i lidt vand, hvis sovsen er for tynd) og smag til med salt og evt. lidt mangochutney.
Kom kødbollerne i sovsen, og kog dem med ved svag varme i 5-10 minutter.
Server med kogte kartofler, eller jasminris og sød mangochutney som tilbehør.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.