- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Kategori
- Hovedret
Kogt mad - Visninger
- 2932
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 21, 2020
Det er dejligt med lidt kogt mad. Alt for ofte spiser vi stegt. Når kogt mad krydres godt, virker det ikke «blegt».
Vareforbrug (4 pers.):
2 kogte kartofler 400 1 æg hakket oksekød peber 6 sardelfileter 1 lille løg 2 spsk. hakket persille 1 spsk. smør eller margarine ca. 1 dl vand 11 stærk bouillon
Tilberedningstid:
Til sauce:
ca. 40 min.
4 dl bouillon (kogelagen) 2 spsk. smør eller margarine 2 spsk. hvedemel 3 spsk. kapers
Fremgangsmåde:
1. Pil kartoflerne og mos dem.
5. Til saucen smeltes fedtstoffet Bland kartofler, kød, æg og pei en gryde, og der bages op ber til en fin fars. med mel og 4 dl bouillon. Til sæt kapers og evt. lidt af lagen fra denne.
2. Hak eller mos sardellerne og rør dem i farsen.
3. Pil løget og hak det meget fint. Svits løg og persille i fedtstoffet, og kom det i farsen. Rør vandet i lidt efter lidt.
4. Form farsen til boller på størrelse med æg. Kog bouillonen op og kom kødfarsbollerne i. Kog dem ca. 15 min. Si 4 dl bouillon fra.
6. Anret bollerne og saucen i en skål.
Kan serveres med:
Kogte kartofler.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.