Kødboller med sardelsmag og kaperssauce

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Sværhedsgrad
Midt imellem
Kategori
Hovedret
Kogt mad
Visninger
23
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
Kødboller med sardelsmag og kaperssauce
Det er dejligt med lidt kogt mad. Alt for ofte spiser vi stegt. Når kogt mad krydres godt, virker det ikke «blegt».
Vareforbrug (4 pers.):
2 kogte kartofler 400 1 æg hakket oksekød peber 6 sardelfileter 1 lille løg 2 spsk. hakket persille 1 spsk. smør eller margarine ca. 1 dl vand 11 stærk bouillon
Tilberedningstid:
Til sauce:
ca. 40 min.
4 dl bouillon (kogelagen) 2 spsk. smør eller margarine 2 spsk. hvedemel 3 spsk. kapers
Fremgangsmåde:
1. Pil kartoflerne og mos dem.
5. Til saucen smeltes fedtstoffet Bland kartofler, kød, æg og pei en gryde, og der bages op ber til en fin fars. med mel og 4 dl bouillon. Til sæt kapers og evt. lidt af lagen fra denne.
2. Hak eller mos sardellerne og rør dem i farsen.
3. Pil løget og hak det meget fint. Svits løg og persille i fedtstoffet, og kom det i farsen. Rør vandet i lidt efter lidt.
4. Form farsen til boller på størrelse med æg. Kog bouillonen op og kom kødfarsbollerne i. Kog dem ca. 15 min. Si 4 dl bouillon fra.
6. Anret bollerne og saucen i en skål.
Kan serveres med:
Kogte kartofler.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?