- Forberedelsestid
- 50 minutter
- Tilberedningstid
- 75 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 4130
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 27, 2012
- 1 tsk.
- Oregano, tørret
- 2 stk
- Skalotteløg
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 2 stk
- Hakkede tomater, dåse
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 2 tbsp.
- Olie
- 1 tsk.
- Sukker (melis)
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1/2 dl
- Friske korianderblade
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 2 tbsp.
- Spidskommen, stødt
- 1 bdt.
- Persille, frisk
- 2 tbsp.
- Olie
- 1 stk
- Æg
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 500 g
- Oksekød, hakket, lavt fedtindhold, råt
- 2 tbsp.
- Koriander, stødt
- 6 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tbsp.
- Kanel, stødt

Kødbollerne kan også laves af lammekød i stedet for oksekød. Det er blot en smagssag.Fremgangsmåde (kødboller):
Pil løg og hvidløg, skyl persillen og hak det hele sammen. Kom hakket oksekød i en skål og krydr med salt, peber og de øvrige krydderier og tilsæt derefter løg, hvidløg og persille. Tilsæt æg og rør farsen godt sammen. Kom evt. lidt mælk i farsen, hvis den ikke hænger godt nok sammen. Form farsen til kødboller i den størrelse du ønsker og brun dem på en pande med lidt olie. De behøver ikke at være helt gennemstegte, da de skal bages i ovnen bagefter. Tag dem af varmen og kom dem i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 180 grader.Fremgangsmåde (tomatsauce):
Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, oregano, sukker og citronsaft og krydr med salt og peber. Bring det i kog og lad det simre under låg ved svag varme i 8-10 minutter. Tag gryden af varmen og hæld saucen over kødbollerne. Sæt fadet i ovnen og bag i 15-20 minutter. Kog imens fuldkornsbulguren efter anvisningen på emballagen.
Inden servering drysses retten med grofthakket koriander.
Velbekomme!Tip: Du kan også spise couscous eller ris (gerne i fuldkornsvarianter) til retten i stedet for bulgur ligesom en klat yoghurt naturel, et lækkert brød samt en god salat til kun vil gøre retten endnu bedre.
 
		 
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.