Krydrede kødboller i tomatsauce med fuldkornsbulgur

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
50 minutter
Tilberedningstid
75 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
2659
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 tsk.
Oregano, tørret
2 stk
Skalotteløg
1 tbsp.
Citronsaft
2 stk
Hakkede tomater, dåse
2 stk
Hvidløg, fed
2 tbsp.
Olie
1 tsk.
Sukker (melis)
1 tsk.
Salt, groft
1 knsp.
Peber, friskkværnet
1/2 dl
Friske korianderblade
1 stk
Løg eller zittauerløg
2 tbsp.
Spidskommen, stødt
1 bdt.
Persille, frisk
2 tbsp.
Olie
1 stk
Æg
1 tsk.
Salt, groft
1 knsp.
Peber, friskkværnet
500 g
Oksekød, hakket, lavt fedtindhold, råt
2 tbsp.
Koriander, stødt
6 stk
Hvidløg, fed
1 tbsp.
Kanel, stødt
Krydrede kødboller i tomatsauce med fuldkornsbulgur

Kødbollerne kan også laves af lammekød i stedet for oksekød. Det er blot en smagssag.Fremgangsmåde (kødboller):
Pil løg og hvidløg, skyl persillen og hak det hele sammen. Kom hakket oksekød i en skål og krydr med salt, peber og de øvrige krydderier og tilsæt derefter løg, hvidløg og persille. Tilsæt æg og rør farsen godt sammen. Kom evt. lidt mælk i farsen, hvis den ikke hænger godt nok sammen. Form farsen til kødboller i den størrelse du ønsker og brun dem på en pande med lidt olie. De behøver ikke at være helt gennemstegte, da de skal bages i ovnen bagefter. Tag dem af varmen og kom dem i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 180 grader.Fremgangsmåde (tomatsauce):
Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, oregano, sukker og citronsaft og krydr med salt og peber. Bring det i kog og lad det simre under låg ved svag varme i 8-10 minutter. Tag gryden af varmen og hæld saucen over kødbollerne. Sæt fadet i ovnen og bag i 15-20 minutter. Kog imens fuldkornsbulguren efter anvisningen på emballagen.
Inden servering drysses retten med grofthakket koriander.

Velbekomme!Tip: Du kan også spise couscous eller ris (gerne i fuldkornsvarianter) til retten i stedet for bulgur ligesom en klat yoghurt naturel, et lækkert brød samt en god salat til kun vil gøre retten endnu bedre.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?