Krydret sammenkogt oksegryde

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
120 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Buffet
Hovedret
Høst
Natmad
Visninger
2983
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
20 g
Smør, saltet
2 knsp.
Muskatnød, revet
2 stk
Tilbehør: Grovflutes
2 tbsp.
Tomatkoncentrat
1 tsk.
Timian, tørret
3 stk
Hvidløg, fed
1 tsk.
Salt, groft
3 stk
Laurbærblade
8 stk
Kartofler
1 tsk.
Peber, friskkværnet
3 stk
Nelliker
2 stk
Løg eller zittauerløg
500 g
Oksekød, mellemskært
6 stk
Gulerødder, små
2 dl
Fløde 38 %, Piskefløde
2 tsk.
Ribsgele
2 stk
porrer
1 bdt.
Persille, frisk
100 g
bacon i tern
1 tbsp.
Maizena til jævning
5 dl
Rødvin
1 tsk.
Oregano, tørret
1 tsk.
Kanel, stødt
Krydret sammenkogt oksegryde

Min udgave af en efterårs gryde med oksestykker, krydderier og rødvin, hvor alt tilberedes sammen.

Klargør grøntsager, og skrub babykartofler. Steg oksestrimler af i lidt smør, og derefter bacontern, løg og hvidløg. Kom de nævnte krydderier ved, svits tomatkoncentrat med og hæld over med rødvin. Tilsæt små gulerødder, porrestykker, og små babykartofler.

Lad gryderetten simre under låg i ca. to timer.

Kom lidt fløde ved, kog ind og jævn evt. med lidt maizena.

Smag retten til med lidt ribsgele, portionsanret og drys over med hakket persille.

Server med grovflutes.

Velbekomme!





Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?