- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Hovedret
Høst
Natmad - Visninger
- 2983
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 23, 2011
- 20 g
- Smør, saltet
- 2 knsp.
- Muskatnød, revet
- 2 stk
- Tilbehør: Grovflutes
- 2 tbsp.
- Tomatkoncentrat
- 1 tsk.
- Timian, tørret
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 3 stk
- Laurbærblade
- 8 stk
- Kartofler
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 3 stk
- Nelliker
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 500 g
- Oksekød, mellemskært
- 6 stk
- Gulerødder, små
- 2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 2 tsk.
- Ribsgele
- 2 stk
- porrer
- 1 bdt.
- Persille, frisk
- 100 g
- bacon i tern
- 1 tbsp.
- Maizena til jævning
- 5 dl
- Rødvin
- 1 tsk.
- Oregano, tørret
- 1 tsk.
- Kanel, stødt
Min udgave af en efterårs gryde med oksestykker, krydderier og rødvin, hvor alt tilberedes sammen.
Klargør grøntsager, og skrub babykartofler. Steg oksestrimler af i lidt smør, og derefter bacontern, løg og hvidløg. Kom de nævnte krydderier ved, svits tomatkoncentrat med og hæld over med rødvin. Tilsæt små gulerødder, porrestykker, og små babykartofler.
Lad gryderetten simre under låg i ca. to timer.
Kom lidt fløde ved, kog ind og jævn evt. med lidt maizena.
Smag retten til med lidt ribsgele, portionsanret og drys over med hakket persille.
Server med grovflutes.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.