- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 35 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret - Visninger
- 3562
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 25, 2011
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1 tsk.
- Salt og peber
- 4 dl
- letmælk
- 30 g
- Smør, saltet
- 2 tbsp.
- Hvedemel
- 150 g
- Smelteost, revet ost 30+
- 10 stk
- Lasagneplader - også friske plader
- 1 tsk.
- Muskatnød, revet
- 50 g
- Parmesan, frisk
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 tsk.
- Spidskommen, stødt
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 4 skive(r)
- bacon i tern
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 2 stk
- Peber, chili rød eller grøn, rå
- 1 tsk.
- Sukker (melis)
- 1 tsk.
- Paprika
- 500 g
- Oksekød, middelfedt
- 1 tsk.
- Oregano, tørret
- 1 stk
- Peberfrugt, rød og gul
- 6 stk
- Cherry tomater
- 1 stk
- Tomatkoncentrat
- 4 stk
- Laurbærblade
- 3 dl
- Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
- 1 stk
- Hakkede tomater, konserves
Mexicansk lasagne, lavet fra bunden: Kødsovsen må gerne simre i en-to timer, så den bliver rigtig kraftig i smagen.
Kødsovs: Svits løg, hvidløg, bacon og chili hurtigt af og tilsæt kødet. Krydr med spidskommen, salt, paprika, oregano og laurbær. Tilsæt rød peber og cherrytomater, og derefter tomatkoncentrat og steg med. Kom en dåse hakkede tomater ved, og kom lidt sukker i, tilsæt tilsidst lidt oksebouillon, Lad det simre under låg i en time (gerne længere) og smag til, pas på med saltet da både bacon og osten er salt i sig selv.
Hvid ostesovs: Rør mel ud i en gryde med smeltet smør og rør det til en dej. Tilsæt mælken lidt af gangen, til den har en ikke alt for tyk konsistens. Smag til med citron, revet muskat, salt og peber. Tag gryden af varmen og tilsæt lidt friskrevet mild ost.
Lasagnen: Start med at komme kødsovs (fjern laurbærblade), hvid sovs og lasagneplader ovenpå, drys kødsovsen med lidt revet parmesan og revet ost hver gang. Slut af med lasagneplader hæld hvid sovs over, og drys med revet, el. tynde skiver af mild ost, og slut af med revet parmesan. Drys over med lidt paprika.
Lad lasagnen stå og trække på køl gerne en time el. længere, det gør den endnu bedre. Bag lasagnen i ovnen næstnederste rille ved 200 grader i ca. 35 minutter. Retten kan fryses i portioner, eller varmes op dagen efter.
Server med grøn salat og hvidløgsflutes.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.