- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Kategori
- Forret
Tilbehør - Visninger
- 1654
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 21, 2020
At begynde et måltid med sild, er en tradition man helst ikke skal røre ved. Her er en variation med ansjoser og grøntsager, som gratineres med ost.
Vareforbrug (4 pers.):
1 meget stor kartoffel ca. 1 spsk. smør eller margarine salt, hvidløgspulver peber 1 lille porre 1 ds. ansjosfileter (ca. 125 g) 1 spsk. fintklippet dild saften fra ½ citron 4 store tomater 4 skiver mild, fed ost eller 4 spsk. reven ost salatblade
Tilberedningstid: ca. 30 min., her af ca. 10 min. i ovn eller grill.
Ovntemperatur: 250° eller grill.
Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflen og skær den i fire skiver, så store som muligt. 2. Steg kartoffelskiverne næsten møre i fedtstoffet på en stege pande. Krydr.
3. Rens porren og snit den fint. Svits den let i lidt fedtstof.
4. Mos ansjosfileterne og bland dem med porre og dild.
5. Læg kartoffelskiverne på en staniolbeklædt rist eller bage plade og kom ansjosblandingen over. Dryp med citronsaft og dæk med tomatskiver og ost.
6. Gratiner ca. 10 min. i ovnen ved 250° eller grill.
7. Anret på salatblade og server.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.