- Kategori
- Buffet
- Visninger
- 907
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 19, 2020
Lidt usædvanligt er det vel at krydre frikadellerne med danablu – og koge dem i olie – men det er det vi gør nedenfor
Vareforbrug (4 pers.):
4 spsk. rasp 1 dl fløde 1 lille løg 200 g hakket flæskekød 200 g hakket oksekød salt, nykværnet peber 1 fed hvidløg 1 æg ca. ½ dl vand 50 g danablu olie til friturekogning
Tilberedningstid: ca 30 min
Til panering:
12 spsk. hvedemel 1 æg 4 spsk. rasp
Fremgangsmåde:
- Lad raspen opsuge fløden. Pil løget og riv det. Rør kødet med salt, peber, knust hvidløg og re vet løg. Tilsæt æg og rasp blan ding og spæd efterhånden med vandet. Rør til farsen er smidig.
- Del fars og ost i fire dele. Form boller af farsen omkring osten, så den bliver helt pakket ind.
- Rul bollerne i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Lad paneringen tørre ca. 10 min.
- Varm imens olien op i frituregryde den til ca. 175°. Kog frikadellerne gyldne og sprøde heri. Beregn ca. 10 min.
- Lad frikadellerne løbe af på lidt køkkenrulle. Servér dem varme.
Kan serveres med:
Stuvede kartofler.
Julesalat med valnødder og olie eddikedressing.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.