- Forberedelsestid
- 35 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 7004
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 2, 2012
- 300 g
- Laks, fersk (med og uden skind)
- 3 tbsp.
- Revet emmenthaler eller parmesanost
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 2 stk
- Tomater i skiver
- 1 stk
- Porre
- 3 stk
- Æg
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 3 dl
- Creme fraiche 9 %
- 300 g
- Frisk babyspinat eller frossen helbladet spinat
- 500 g
- Kartofler
- 2 tbsp.
- Olie
Kog kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem i et smurt ovnfast fad. Fjern skindet fra laksen, skær den i mindre stykker og fordel stykkerne oven på kartoflerne.
Hak løget. Skyl og skær porren i tynde skiver. Hvis der bruges frisk spinat skylles den og hakkes groft. Opvarm olien og svits løg og porre et par minutter. Tilsæt spinaten og svits den med i et par minutter. Tag det derefter af varmen.
Pisk æg og creme fraiche sammen. Tilsæt ost og peber. Vend grøntsagerne i æggemassen, tilsæt evt. lidt mælk, så der er nok til at dække hele fadet, og hæld det over laksen.
Skyl tomaterne, skær dem i skiver og læg dem på toppen af retten.
Sæt fadet i ovnen og bag retten i ca. 25 minutter ved 160 grader varmluft.
Hej