- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
- Visninger
- 4057
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 26, 2009
- 1/2 tsk.
- Salt, groft
- 1/2 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 250 g
- Hvedemel
- 50 g
- Mozzarella, 45+
- 110 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 2 stk
- Porre
- 3 dl
- Creme fraiche 9 %
- 3/4 dl
- Vand
- 200 g
- bacon i tern
- 4 stk
- Æg
Denne dej passer ca. til en form på 28 cm i diameter.Dej
Melet og saltet røres sammen. Margarinen skæres i tynde skiver og smuldres med fingerspidserne (alternativt kan margarinen opvarmes i ca. 20 sek. i mikroovnen på fuld effekt). Vandet tilsættes og dejen æltes til en tyk fast dej. (der justeres med mel indtil den rette konsistens er fundet – dejen skal have en konsistens ca. som modellervoks).
Lad dejen hvile mindst 10 min i køleskabet. (den ligges på en tallerken med husholdningsfilm henover). Dejen må gerne hvile længere – en dag hvis det kan lade sig gøre.
Rul dejen ud på et let melet bord til den er cirkelformet.
Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den fast i kanten. (Herefter kan man bruge kagerullen til at lave en rigtig pæn kant ved simpelthen at rulle henover tærteformen)
Fyld
Porrerne renses og skæres i skiver – derefter koges de let i mikroovnen (ca. 2 min på halv effekt). Æggene piskes godt og derefter tilsættes creme fraiche, porre, bacon, salt og peber. Fyldet hældes i tærten og osten rives og hældes henover.
Nu bages tærten i ovnen ved 200 grader (180 ved varmluft) i 30 min.Serveringsforslag
Tærten gør sig rigtig godt med groft brød og salat (gerne gulerodssalat).Tips
Jeg laver altid to deje, for dejen bliver næsten kun bedre af at blive gemt i fryseren. (den krymper ikke så meget ved bagning)
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.