Porretærte

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Buffet
Visninger
4057
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1/2 tsk.
Salt, groft
1/2 tsk.
Peber, friskkværnet
250 g
Hvedemel
50 g
Mozzarella, 45+
110 g
Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
2 stk
Porre
3 dl
Creme fraiche 9 %
3/4 dl
Vand
200 g
bacon i tern
4 stk
Æg
Porretærte

Denne dej passer ca. til en form på 28 cm i diameter.Dej
Melet og saltet røres sammen. Margarinen skæres i tynde skiver og smuldres med fingerspidserne (alternativt kan margarinen opvarmes i ca. 20 sek. i mikroovnen på fuld effekt). Vandet tilsættes og dejen æltes til en tyk fast dej. (der justeres med mel indtil den rette konsistens er fundet – dejen skal have en konsistens ca. som modellervoks).
Lad dejen hvile mindst 10 min i køleskabet. (den ligges på en tallerken med husholdningsfilm henover). Dejen må gerne hvile længere – en dag hvis det kan lade sig gøre.
Rul dejen ud på et let melet bord til den er cirkelformet.
Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den fast i kanten. (Herefter kan man bruge kagerullen til at lave en rigtig pæn kant ved simpelthen at rulle henover tærteformen)
Fyld
Porrerne renses og skæres i skiver – derefter koges de let i mikroovnen (ca. 2 min på halv effekt). Æggene piskes godt og derefter tilsættes creme fraiche, porre, bacon, salt og peber. Fyldet hældes i tærten og osten rives og hældes henover.
Nu bages tærten i ovnen ved 200 grader (180 ved varmluft) i 30 min.Serveringsforslag
Tærten gør sig rigtig godt med groft brød og salat (gerne gulerodssalat).Tips
Jeg laver altid to deje, for dejen bliver næsten kun bedre af at blive gemt i fryseren. (den krymper ikke så meget ved bagning)


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?