- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 15 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Forret
Morgenmad / Brunch
Nytår - Visninger
- 6241
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 24, 2011
- 1 tsk.
- Citronsaft
- 1 knsp.
- Muskatnød, revet
- 2 ml
- Rapsolie
- 1 dl
- Grahamsmel, fuldkornshvedemel
- 2 dl
- Hvedemel
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 stk
- Æg
- 20 g
- Smør, saltet
- 2 dl
- letmælk
- 1 tsk.
- honning
- 25 g
- Bagegær
- 1 dl
- Youghurt naturel
Bliny er lige så lette at lave som almindelige små pandekager. Har valgt at bruge grahamsmel istedet for boghvedemel, og tilsætte dejen lidt revet muskat for smagens skyld. Det er en gærdej, som lige skal hæve lidt (ca. 30 minutter)
Russiske små pandekager: Smelt smørret i en gryde. Opløs gæren i lunkent mælk. Tilsæt youghurt, citronsaft, rugmel, hvedemel, salt, honning, revet muskat , æg og det smeltede smør. Pisk dejen godt igennem og sæt til hævning i ca. 30-40 minutter.
Bag 4 små pandekager af gangen på en pande, i lidt rapsolie et par minutter på hver side.
Server dem lune med røget laks, lakserogn eller rejer, på en klat cremefraiche og finthakket forårsløg.
Ellers kan de serveres med lidt cremefraiche, hakket rødløg og dild.
Velbekomme!
Kære Alle