- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 40 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 7723
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 20, 2011
- 2 tbsp.
- Rasp
- 500 g
- Hakket kalv og flæsk, 10 %
- 2 knsp.
- Allehånde, stødt
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 dl
- Vand
- 1 stk
- Æg
- 1 tbsp.
- Hvedemel
- 2 knsp.
- Salt og peber
- 2 tbsp.
- Maizena til jævning
- 1/2 stk
- Hvidkål
- 1 dl
- Fløde 9 %
- 5 dl
- Vand
- 2 knsp.
- Muskatnød, revet
- 1 bdt.
- Bouillon, grønsags
- 50 g
- Tilbehør: syltede rødbeder fra glas
- 1 kg
- Kartofler
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 tbsp.
- Smør, saltet
- 1 tsk.
- Sennep
- 2 tbsp.
- Rapsolie
- 2 knsp.
- Salt og peber
Stuvet hvidkål:
Hak et halvt hvidkålshoved fint, kog i bouillon-vand, med laurbærblade, i ca 20 minutter. Tilsæt fløde og krydr med salt, peber og revet muskatnød. Jævn evt. med maizena, og smag til.
Sønderjyske frikadeller:
Rør en fars med revet løg, stødt allehånde, salt og peber, vand, rasp og mel. Konsistensen må ikke være for fast. Form til mellemstore frikadeller, og steg ved middelvarme ca. 10-15 minutter på hver side.
Stegte kartofler:
Skær de kogte kartofler i store stykker, steg dem med løg, salt og peber fra kværn, i en blanding af rapsolie og smør. Brases til de er sprøde og lidt mørke.
Server med rødbeder og sennep.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.