Sønderjyske frikadeller m/ stuvet hvidkål og stegte kartofler

Bedømmelse: 3.0/5. Fra 5 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
7723
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 tbsp.
Rasp
500 g
Hakket kalv og flæsk, 10 %
2 knsp.
Allehånde, stødt
1 stk
Løg eller zittauerløg
1 dl
Vand
1 stk
Æg
1 tbsp.
Hvedemel
2 knsp.
Salt og peber
2 tbsp.
Maizena til jævning
1/2 stk
Hvidkål
1 dl
Fløde 9 %
5 dl
Vand
2 knsp.
Muskatnød, revet
1 bdt.
Bouillon, grønsags
50 g
Tilbehør: syltede rødbeder fra glas
1 kg
Kartofler
1 stk
Løg eller zittauerløg
1 tbsp.
Smør, saltet
1 tsk.
Sennep
2 tbsp.
Rapsolie
2 knsp.
Salt og peber
Sønderjyske frikadeller m/ stuvet hvidkål og stegte kartofler

Stuvet hvidkål:
Hak et halvt hvidkålshoved fint, kog i bouillon-vand, med laurbærblade, i ca 20 minutter. Tilsæt fløde og krydr med salt, peber og revet muskatnød. Jævn evt. med maizena, og smag til.
Sønderjyske frikadeller:
Rør en fars med revet løg, stødt allehånde, salt og peber, vand, rasp og mel. Konsistensen må ikke være for fast. Form til mellemstore frikadeller, og steg ved middelvarme ca. 10-15 minutter på hver side.
Stegte kartofler:
Skær de kogte kartofler i store stykker, steg dem med løg, salt og peber fra kværn, i en blanding af rapsolie og smør. Brases til de er sprøde og lidt mørke.
Server med rødbeder og sennep.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?