- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Forret
Frokost
Hovedret
Natmad - Visninger
- 4330
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 6, 2011
- 1 stk
- Hvidløg, fed
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 dl
- Vand
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 tbsp.
- Hvedemel
- 300 g
- Hakket kalv og flæsk, 10 %
- 1 tsk.
- Chiliflager
- 4 stk
- Hvidløg, fed
- 2 dl
- Creme fine 7%
- 2 tsk.
- Chiliflager
- 2 stk
- Hakkede tomater, konserves
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 tsk.
- Sukker (melis)
- 1 tbsp.
- Tomatkoncentrat
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 tsk.
- Oregano, tørret
- 2 knsp.
- Muskatnød, revet
- 3 stk
- Laurbærblade
- 4 dl
- Kyllingefond/Hønsebouillion
En kraftig tomatsuppe tilsat masser af chili og hvidløg, og hjemmelavede små kødboller.
Stærk tomatsuppe: Svits løg og hvidløg i tern i lidt rapsolie, sammen med chiliflager el. frisk rød chili. Tilsæt tomatkoncentrat og hakkede tomater. Krydr med oregano, laurbærblade, revet muskatnød, salt og sukker. Hæld hønsebouillon ved og lad suppen småkoge i 30-40 minutter under låg.
Fjern laurbærblade og blend suppen glat, tilsæt evt. små stykker spaghetti og kog med i suppen 10 minutter (kan udelades). Kom lidt cremefine i og jævn med maizena rørt op i vand, så suppen bliver cremet. Smag suppen til med lidt ekstra muskat og lidt revet hvidløg.
Små kødboller: Rør en fars med de nævnte ingredienser, til den har en fast konsistens. Form til små kødboller med en teske, kom i kogende letsaltet vand, og kog bollerne ca. 10 minutter.
Kom kødbollerne i suppen, og lad dem koge med 10 minutter ekstra.
Server suppen drysset over med lidt chiliflager, og små hvidløgsbrød som tilbehør.
Velbekomme!
Løg eller Zittaureløg?
Savner grøntsager i suppen