- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 5992
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 31, 2012
- 2 tbsp.
- Soyasauce
- 2 tbsp.
- Citronsaft
- 1 stk
- Hvidløg, fed
- 1 stk
- Ingefær, frisk
- 3 knsp.
- Salt og peber
- 4 stk
- Nakkekoteletter
- 2 stk
- Peberfrugt, rød og gul
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 stk
- Ingefær, frisk
- 4 stk
- Ananasringe
- 2 stk
- Peber, chili rød eller grøn, rå
- 2 dl
- Kyllingefond/Hønsebouillion
- 1 dl
- Ananassaft
- 2 tbsp.
- eddike
- 2 tbsp.
- Ketchup
- 2 tbsp.
- Soyasauce
- 2 knsp.
- Salt og peber
- 1 tbsp.
- Maizena til jævning
- 300 g
- Tilbehør: Kogte jasminris
- 1 stk
- Æg
- 3 tbsp.
- Øl, pilsner
- 2 knsp.
- Salt, bordsalt
- 2 tbsp.
- Hvedemel
- 2 tbsp.
- Maizena
Sursødsovs: Klargør peberfrugter, skåret i grove tern, skær anans i tern og hak hvidløg og ingefær, evt. også små røde chili finthakkede efter smag.. Svits af i en pande med lidt olie til de begynder at tage farve. Hæld lidt hønsebouillon, eddike, soya, ketchup, og ananassaft ved. Krydr med lidt salt og peber, og jævn med en smule maizena rørt op i vand som jævning, og lad sovsen koge fem-ti minutter så peberfrugterne stadig er lidt sprøde. Smag sovsen til.
Dybstegt svinekød: Brugte nakkekoteletter jeg skar i store tern (havde fire stk. i fryseren købt for 20,- i Kvickly).
Marinade: Rør en marinade med soya, citron, revet hvidløg og ingefær, lidt salt og peber, og kom kød med marinaden i en frysepose, og lad den trække en times tid gerne længere.
Dej: Rør en dej med et æg, 2-3 spsk øl el. danskvand, 2 spsk. mel, 2 spsk. maizena, et par knsp salt, og lad dejen hvile et kvarters tid.
Kom rigeligt rapsolie i en dyb pande el. wok og varm den op, prøv af med en tandstik om olien bruser op, så er den klar. Dyp kødstykkerne i dejen og kom i olien (skru lidt ned for varmen) og steg dem 7-8 minutter. Læg på fedtsugende papir. Hold dem evt. lune i ovnen ved lav varme, til servering.
En billig og dejlig ret, hvis man er til det sursøde, hvor man også kan bruge oksekødstrimler el. kylling, og ens yndlingsgrøntsager.
Til hverdag hvor det skal gå hurtig kan man evt. lynstege kødet og tilberede grøntsagerne sammen med sovsen istedet..
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.