- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 5021
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 28, 2011
- 4 stk
- Champignon, store
- 300 g
- Hakket bl. okse/svinekød
- 1 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 2 dl
- Champignon stokke
- 3 dl
- Kartoffelvand
- 1 knsp.
- Kulør efter behag
- 1/2 tsk.
- Basilikum, tørret
- 20 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 2 tbsp.
- Hvedemel
- 1/2 tsk.
- Salt, groft
I princippet kan man ikke kalde det for en opskrift… men et forslag til, hvordan man også kan bruge frikadellefars på en lidt sjovere måde. Ungerne bliver lidt mere ivrige, hvis retten har et sjovt navn.
Rør din favorit frikadellefars… eller brug min: https:/frikadeller-3624/ og stil den på køl, mens champignonerne børstes fri for jord. (Brug store champignons og beregn to pr. mand)
Knæk stokken af og evt. lidt af kanten (Skal hakkes groft og bruges til sovs)
Forvarm ovnen til 220 grader.
Læg en spsk. fars i hver champignon og stil dem i et smurt ildfast fad.
Sæt fadet i ovnen i 30 minutter… til svampe-bobberne er gennemstegte.
Farsen der er tilovers steges på en pande og kan bruges til pålæg dagen efter.
Svits champignonstokkene på panden, hvor frikadellerne har stegt, tilsæt evt. lidt mere margarine.
Drys mel over og vend det godt.
Tilsæt kartoffelvand og fløde lidt af gangen, indtil sovsen har den rette konsistens. (Hold evt. lidt af kartoffelvandet tilbage, så sovsen ikke bliver for tynd)
Smag til med basilikum og salt… og tilsæt en dråbe kulør.
Sovsen skal koge ca. 5 minutter, så alt melsmag er forsvundet.
Server svampe-bobberne med kogte kartofler, pandesovs og hurtig agurkesalat. Se min opskrift her: https:/agurkesalat-4700/
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.