Tærte med Kartoffel og Bacon

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
kartoffel og bacon
Visninger
6314
Pris pr. Portion
6.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 tsk.
Havsalt
30 g
Smør, saltet
200 g
Hvedemel
1 stk
Løg eller zittauerløg
4 stk
Æg
50 g
Smelteost, revet ost 30+
1 dl
Creme fraiche 9 %
250 g
bacon i tern
2 stk
Hvidløg, fed
1 kg
Kartofler

Først laves tærtebunden. Smøret blandet med mel og salt, og tilføj vand indtil dejen kan samles. Ønskes en grovere dej, erstattes noget af melet med grovere mel. Der kan også tilsættes krydderier i dejen. Dejen forbages 10 min ved 200 grader i en smurt tærteform.

Baconen steges, og tages af panden. Løg og hvidløg på panden, til de begynder at blive klare. Kartoflerne (der er forkogte) skæres i tern og smides på panden med timian og paprika, og ristes til let gyldne. Bacon og kartofler fordeles i tærtebunden, gem lidt bacon til serveringen. Slå æggene ud og bland dem med salt, peber og revet ost, evt cremefraiche (kan udelades). Hæld æggeblandingen over fyldet og bag ved 200 grader i ca 30 minutter.Serveres med tomatsalat og lidt bacon på toppen.



Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?