- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
kartoffel og bacon - Visninger
- 6314
- Pris pr. Portion
- 6.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- februar 20, 2012
- 1 tsk.
- Havsalt
- 30 g
- Smør, saltet
- 200 g
- Hvedemel
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 4 stk
- Æg
- 50 g
- Smelteost, revet ost 30+
- 1 dl
- Creme fraiche 9 %
- 250 g
- bacon i tern
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 kg
- Kartofler
Først laves tærtebunden. Smøret blandet med mel og salt, og tilføj vand indtil dejen kan samles. Ønskes en grovere dej, erstattes noget af melet med grovere mel. Der kan også tilsættes krydderier i dejen. Dejen forbages 10 min ved 200 grader i en smurt tærteform.
Baconen steges, og tages af panden. Løg og hvidløg på panden, til de begynder at blive klare. Kartoflerne (der er forkogte) skæres i tern og smides på panden med timian og paprika, og ristes til let gyldne. Bacon og kartofler fordeles i tærtebunden, gem lidt bacon til serveringen. Slå æggene ud og bland dem med salt, peber og revet ost, evt cremefraiche (kan udelades). Hæld æggeblandingen over fyldet og bag ved 200 grader i ca 30 minutter.Serveres med tomatsalat og lidt bacon på toppen.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.